Ultimele clipe înainte de Fericirea de luni

bilete Fericirea de luni

Mai sunt câteva clipe până la dublul spectacol de lansare a celui mai nou album Alina Manole, intitulat Fericirea de luni, ce va avea loc pe 2 și 3 iunie la Teatrul Excelsior din București. Bilete nu mai sunt, dar noi avem de dat niște premii la un concurs, adică niște invitații duble niște bilete la fericire le-am putea spune.

Luni, 26 mai, la Caffe D’Arthe, a avut loc o audiție în premieră a albumului. Nu vă vom dezvălui prea multe, dar putem să vă confirmăm că albumul Alinei este un pas înainte în evoluția ei muzicală, atât colaborarea cu muzicienii implicați în proiect – Raul Kusak (pian), Claudiu Purcarin (tobe), Dan Nicolau (trompeta, fluegelhorn), Adrian Flautistu (contrabas) – cât și cea cu Victor Panfilov având un cuvânt imporant de spus în forma finală a pieselor. Albumul a ajuns în Caffe D’Arthe (același loc unde a avut loc ședința foto din care au rezultat imaginile de pe album și afiș) cu puțin timp înainte invitaților, Alina ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și într-o atmosferă prietenoasă, s-au strâns în grădina verde oameni din radio, bloggeri, parteneri media, dar și o parte din echipa care a lucrat la album (Raul Kusak, Adrian Flautistu, Victor Panfilov).

Probabil cea mai plăcută parte a audiției a fost discuția în jurul poveștilor care leagă acest album. Înregistrarea albumului a început în februarie, ritmul a fost unul alert, piesele au fost aranjate și re-aranjate cu ajutorul lui Raul, și până la urmă povestea Fericirii de Luni a prins contur. Unul dintre aspectele menționate de Raul (și care se aude extrem de bine pe album) este partea de compoziție care se mulează pe un stil muzical care are puternice influențe de jazz. Ori, să pui versuri în română în jazz nu este nepărat ușor, iar una din cele mai frumoase părți ale albumului este tocmai naturalețea cu care acestea se leagă. În rest, toate piesele Alinei au o poveste. Una care e adevărată, parțial adevărată, niciodată neadevărată și tocmai de aceea e ușor să găsești o parte din tine în ele. Și având posibilitatea să ascult albumul pe îndelete ulterior lansării pot confirma acest adevăr.

Și pentru că am prelungit suspansul suficient și v-am întărâtat cu avanpremiera spectacolelor de luni și marți, iată cei trei câștigători ai invitațiilor duble. Da, trei, pentru că împreună cu Alina am hotărât să mai adăugăm un premiu la cele două deja anunțate. Astfel, le rugăm pe Roxana, Anca Ionescu și Andreea să ia rapid legătura cu noi pentru a stabili modul în care pot intra în posesia premiilor.

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Ultimele clipe înainte de Fericirea de luni

  Roxana

  (31 May 2014 - 15:56)

  Aaa… Roxana adica eu?! Minunat!

  Marius Matache

  (31 May 2014 - 16:03)

  @Roxana cred ca esti singura Roxana comentatoare, nu? :))

  Roxana

  (31 May 2014 - 16:07)

  Da, da :)) V-am dat mail. Merci!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.