ForeverFolk și importanța sa

Nu sunt puține momentele în care aud comentarii de genul “ce se crede ăla așa șmecher cu site-ul lui”? Și uneori chiar analizez dacă ForeverFolk nu e cumva un proiect ușor supralicitat ca importanță. Dar când o simplă căutare pe google a unor festivaluri cu ceva tradiție dau zero rezultate semnificative sau, culmea ironiei, duc la articole de pe ForeverFolk din perioada în care ajutam pe toată lumea, mă umflă râsul. Și îmi dau seama că nu eu pierd atunci când nu scriu pe site (cum a fost pauza de două săptămâni recentă sau alegerea de a selecta proiectele în care implic site-ul).

Iar când descopăr că, într-o lună în care am chef de scris, reușesc să strâng pe site peste 6.000 de vizitatori unici (ca idee, media ultimelor luni a fost de 2.500 – 3.000, în condițiile în care am scris cel mult 2-3 articole pe săptămână), dați-mi voie să mă umflu și în pene. Pentru un tiraj de 500-1000 de exemplare (tirajul obisnuit al albumelor de muzică folk din ultima vreme), cred că traficul site-ului este mai mult decât semnificativ, pentru că vorbim de un public de nișă exclusiv. Aici nu intră oameni care caută tirbușoane sau nailon de pescuit, vorbim de 3000 de iubitori de folk lunar, plus vreo 300 de abonați care primesc mail cu tot ce apare pe site. Nici nu mai vorbesc de multele alte chestii pe care eu le pot face ca om de comunicare și PR pentru un proiect în domeniu (dacă nu mă credeți pe mine, întrebați-i pe cei cu care am colaborat în ultima vreme).

De aceea, dați-mi voie să fiu arogant și să emit pretenții atunci când primesc propuneri de colaborare și refuz să mai lucrez pro bono pentru cauzele altora. Sunt suficient de matur încât să îmi aleg singur proiectele în care să mă implic fără nici un fel de pretenții, în funcție de importanța lor. De altfel, veți vedea cât de curând că nu am stat degeaba în vacanța prelungită, ci pregătim două proiecte importante zic eu (unul a demarat ieri, Folk din pana mea! vol. 2), în colaborare cu oamenii care chiar ne apreciază munca.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “ForeverFolk și importanța sa

    Marian

    (30 August 2014 - 09:58)

    Bravo, omule! De ce sa fi modest cu o medie de 3000 de vizitatori lunar ? In ziua de azi cand tot “romanul” se lauda cu noul BMW adus din Germania in timp ce urla maneaua la maxim din masina… Pardon. Nu stiu cat conteaza parerea mea,dar cred ca sa sustii un site de folk e o initiativa laudabila. Iar “caini” care latra prin gard o sa existe intotdeauna. Sti cum zic tipii aia de peste ocean : publicitatea negativa tot publicitate este… Asa ca …ursul merge. Sunt de admirat oamenii ca tine care se straduiesc cu consecventa sa apere putinul FRUMOS ce ne-a mai ramas. In incheiere, ca sa nu ne indepartam prea mult de vremurile pe care le traim : RESPECT,BRO’ !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.