KARMA

MOTTO: “Ranile nevindecate se pot lecui cu Karma!” (Jurnalul National)

Infiintat in februarie 1992, grupul s-a numit initial “Simbioze” pentru ca se formase practic din contopirea a doua grupuri si un solist insa dupa numai cateva luni, titulatura devine „Karma”.

Palmares:

  • 1992 “Floare de colt” – Giurgiu, locul 1;
  • 1993 ”Floare de colt” – Giurgiu, locul 1; “Ion Minulescu” – Slatina, premiul special; “Om Bun” – Bucuresti, locul 3
  • 1994 “Floare de colt” – Giurgiu, locul 2; ”Ion Minulescu” – Slatina, locul 2; “Om Bun” – Bucuresti, locul 3; “Corabia de aur” – Corabia, locul 1;
  • 1995  “Floare de colt” – Giurgiu, locul 1;  “Chitara de argint” – Reghin, premiul special; “Rock, folk si jazz” – Craiova, locul 1; “Floare de ger” – Calafat, locul 1;
  • 1996 “Ion Minulescu” – Slatina, mentiune; “Chitara de argint” – Reghin, locul 1; “Imn varstelor tinere” – Targu Jiu, locul 1;
  • 2000 “Tineretul Balcanilor” – Gabrovo(Bulgaria), premiul special; “Festivalul castanilor” – Ploiesti, locul 2;
  • 2001 “Festivalul castanilor” – Ploiesti, locul 3.

Activitate

Inca din 1992, de la infiintare, activitatea grupului nu se rezuma numai la participari in festivaluri. Astfel, inregistreaza patru piese in studiourile Radio (1992, 1994), la propunerea Dorinei Zdroba si a lui Titus Andrei. Sunt invitati in emisiuni radio-tv (Radio Tineret, Romantic, Radio 21, Antena Bucurestilor, Contact, Actualitati, TVR, Tele 7, Antena 1, Prima), concerteaza in renumite cluburi Bucurestene : Heard&Heavy (actual Back Stage), Club Z, Casa Eliad, Green Hours, Salsa You&Me, Ecran Club, Piranha, Cotton Club, concerte si recitaluri in tara “Exces” si “Pub’s”(Craiova), “Groove Garden”(Brasov), “La Partid”(Lehliu) etc. si in Bulgaria. In octombrie 1998, canta in deschiderea trupei Talisman in turneul acestora de promovare a primului album, care s-a desfasurat in Ardeal, precum si in deschiderea altor nume sonore din muzica romaneasca cum ar fi Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Ducu Bertzi etc.

In anul 1995, doua albume “Cand lumina va veni” si “Sfinte cantece-nghetate”(un album de colinde proprii), la magazinele Muzica si Music Center, odata cu lansarea primului album infiintandu-se la Giurgiu si Fan-club Karma, probabil primul fan-club folk din tara, ce numara 30 de tineri.

In anul 1996, intra in componenta cenaclului “Trupa Vis” cu care sustine o serie de spectacole in tara si editeaza inca doua albume “Suflet de vazut prin noapte” si “Trupa Vis in concert”.

Pe 25 mai  2002, cu prilejul aniversarii clubului turistic Amurg, lanseaza la  Giurgiu,  cel de-al  treilea  album „Fiii Amurgului”, continand 17 piese de drumetie.

Din ianuarie 2004 Karma canta lunar in Clubul Expirat, din 2006 la Casa de  cultura  a  studentilor Grigore  Preoteasa si din octombrie 2007 in Clubul „Clock’s”.

Succesul grupului se datoreaza in mare parte  modului de abordare al publicului, precum  si a repertoriului ce cuprinde o varietate de stiluri (country, balade haiducesti, prelucrari folclorice, cantece sociale, parodii, dar si cantece de suflet, care prin mesaj fac sa vibreze cele mai ascunse corzi ale sufletului), ceea ce face ca deseori Karma sa fie chemata inapoi la scena de catre public.

[nggallery id=8]

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.