Premiile ForeverFolk 2014

A venit momentul să anunțăm nominalizările pentru Premiile ForeverFolk 2014. Dacă în alți ani propunerile erau făcute de un juriu compus din jurnaliști și bloggeri (cărora le mulțumesc pentru ajutor), și în acest an voi continua experimentele, așa că nominalizările sunt făcute de mine exclusiv. Așa că vă puteți aștepta la o doză semnificativă de subiectivism, dovadă că pentru anumite categorii nu se votează (Cel mai bun artist și Evenimentul anului).

La albume, am ținut cont de conținut (atât versuri, cât și partea instrumentală), de calitatea înregistrărilor, de promovarea albumului, de prezentarea grafică. La tineri artiști am luat în calcul premiile din festivaluri, implicarea în proiecte, polivalența, modalitățile de promovare. La piese a fost destul de greu, așa că am fost extrem de subiectiv și am mers pe piesele care mi-au plăcut mie personal și care mi-au rămas în creier. Dar, ca să nu existe dubii, pentru prima oară se poate vota orice piesă, cu condiția ca ea să facă parte dintr-un album lansat în 2014. Piesele nominalizate de mine primesc însă un coeficient de 1,5 față de alte posibile nominalizări (trebuie să fie o piesă cu mulți fani care să convingă).

Banner Samburesti Premii 2014

Premiile ForeverFolk 2014 – nominalizări

Termenul limită pentru a vota pentru Premiile ForeverFolk 2014 este 19 martie 2015, ora 12:30 (ora serverului, fix 2 săptămâni). Votul expiră după o săptămână, deci puteți vota de 2 ori.

Partener: Domeniile Sâmburești

Post Author: Marius Matache

15 thoughts on “Premiile ForeverFolk 2014

  Elena

  (5 March 2015 - 13:34)

  Și dacă piesa e un single lansat in 2014? Nu văd de ce nu ar putea fi propusă… Eu doresc sa propun pentru piesa anului “Dumnezeu mă privea”, muzica Walter Ghicolescu, versuri Sorin Poclitaru 🙂 (aparută in 2014)! Se poate asculta online, pe youtube. Merci, anticipat și după caz, pentru refuz sau pentru îngăduință!

  Marius Matache

  (5 March 2015 - 13:38)

  @Elena daca imi spui ce inseamna pentru tine single, incerc sa vedem cum se poate rezolva. Dar pus piesa pe youtube nu inseamna single.

  Vlad Ilaş

  (5 March 2015 - 17:26)

  Băăi, ce faină e piesa lui Cristi Buică, Va fi vară. Păcat că are atât de puţine voturi.
  Am alternat mult între asta şi Colind, pe care o ştiam şi îmi plăcea.

  Cristi Corcioveanu

  (5 March 2015 - 18:31)

  Pentru că e multă lume care nu a auzit cum sună și nu a văzut cum arată discul meu: https://soundcloud.com/ciprianpaul11/sets/cristi-corcioveanu-cantece-de-proprietar

  Marius Matache

  (5 March 2015 - 18:37)

  @Vlad Ilas bune si premiile astea la ceva, mai descopera lumea piese si artisti 🙂

  Elena

  (5 March 2015 - 19:05)

  @ Marius Matache, dacă te referi la un contract între producător și artist, el nu există. Dacă e suficient că piesa este difuzată în FM și că există înregistrarea dialogului cu autorul versurilor (în direct la Radio Neptun) despre ea și un “potențial material discografic din care să facă parte” cred că avem deja satisfăcută jumătate din definiția unui single așa cum am găsit-o eu. Altfel, după regulile acestea înseamnă că nicio piesă în primă audiție din cele pe care Walter le aduce publicului de radio, din octombrie 2014 în fiecare săptămână (25 până acum) nu există. Personal mă îndoiesc că aceste rigori extreme fac obiectul unui sondaj de opinie în virtual (că până la urmă asta e aici). Emisiunea de radio Folktrotter are săptămânal un top pe criterii cât se poate de obiective, cu unicul scop de a promova acest gen de nișă. Îți mulțumesc oricum pentru bunăvoință și îmi retrag propunerea, piesa în discuție a pierdut startul și merită o concurență loială 🙂 Cu apreciere pentru munca ta de promovare a folkului! Succes!

  Marius Matache

  (5 March 2015 - 23:50)

  @Elena piese inregistrate si difuzate la cate un post de radio apar anual cu sutele, de aceea ar fi imposibil sa le iau in calcul pe toate. Asa ca prefer sa raman la piese aparute pe discuri fizice (oficiale sau nu). multumesc pentru aprecieri si intelegere.

  babana

  (6 March 2015 - 08:01)

  Lam votat pe Imbre

  Cristi Corcioveanu

  (6 March 2015 - 08:58)

  La felul cum scrii, mă bucur că nu m-ai votat pe mine! 🙂

  babana

  (6 March 2015 - 11:37)

  Imre. .hahahaaa

  Geo

  (6 March 2015 - 15:31)

  Doar daca nu ai acultat Liedul lui Emeric ,poti vota alta melodie… Nu exista grad de comparatie …voce , versuri si … traire! Sa ii dam..nebunului de alb.. ce-i al cezarului ! thumbs up !!!

  Mioara

  (6 March 2015 - 16:52)

  Iubesc melodia lui Catalin Stepa, ,,Cat voi trai”.Ar putea fi trecuta si ea sau e inchisa lista?

  Adrian

  (6 March 2015 - 18:52)

  Si premiile astea unde se decerneaza? O gala, ceva… cu cantare?

  Marius Matache

  (7 March 2015 - 11:19)

  @Mioara piesa lui Catalin nu respecta conditiile trecute mai sus.

  Marius Matache

  (7 March 2015 - 11:20)

  @Adrian in primii ani, am organizat gala. Apoi am renuntat din lipsa de interes a artistilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.