Zoia Alecu lansează Să ierți

Zoia Alecu Să ierți

Să ierți este cel mai nou album Zoia Alecu. După o așteptare de 3 ani, de la Printre lupi, Zoia Alecu revine cu un nou material discografic, o încercare de a se reinventa, de a aborda noi sonorități, de a îmbina stilul muzical cu noile tendințe în materoe de sunete. De altfel, știind evoluția Zoiei de-a lungul celor 42 de ani de carieră (o biografie a ei găsiți aici), mi-e greu să cred că vreodată artista Zoia Alecu s-ar putea plafona. Întoarcerea, după aproape 2 decenii de rock, la filonul original și într-un context deloc favorabil genului, a fost un gest îndrăzneț. Dar cele patru albume, dacă îl considerăm pe cel de față, confirmă că nu a greșit.

Sună biblic, dar nu e o poruncă, vreau să înţeleagă bine toată lumea, este un îndemn. Să ierţi este drumul către pacea interioară, este drumul către lumina interioară, este drumul cel mai scurt către acea iubire dumnezeiască, iubire necondiţionată. Nu poţi să iubeşti fără să ierţi. Ura este cel mai mare consumator de oxigen. Te sufoci în propria-ţi ură şi nemernicie. Nu are rost să urăşti, nu există prostie mai mare ca asta. Zoia Alecu

Zoia e spectaculoasă live, vocea ei e când sensibilă, când tăioasă, când spune poezii, când dărâmă bariere. Deși e “un om și o chitară”, a fost și rămâne un om de echipă. Știe că nu e ușor să cânți o muzică cu prea multe cuvinte în vremurile pe care le trăim, dar nu e dispusă la concesii, nu renunță nicicum la luptă.

Câtă vreme mai pot cânta şi mă mai duce mintea să compun şi să scriu nu o să tac, pentru că nu pot să accept ca lucrurile să meargă aşa. Ştiu că nu se face primăvară cu o floare. Dar cine ştie, poate lângă floarea mea se mai aşază şi alte flori. Mai chemăm nişte albine şi le polenizează şi cine ştie ce mai iese. Zoia Alecu

Concertul de lansare a albumului va avea loc joi, 14 mai, începând cu ora 19:30, în Restaurantul Mia Musica (Șos. Orhideelor nr. 1, telefon: 0732 007 801). Albumul este apărut la casa de discuri Ovo Music, iar noi vă invităm să ascultați primul single de pe album, chiar piesa de titlu, Să ierți.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Zoia Alecu lansează Să ierți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.