Enisala sub asediul folkului

EnisalaDacă nu ați ajuns niciodată să vedeți Cetatea Enisala și cetățile grecești din Dobrogea în general (vă recomand cu căldură Argamum), vă dăm noi un motiv să o faceți. Și da, are legătură cu muzica folk. Pro Istoria Fest este un festival itinerant ce are ca scop promovarea unor obiective culturale, istorice sau turistice din România prin intermediul unor spectacole găzduite chiar de aceste locuri aparte din România. Demarat în 2011, proiectul a ajuns la Cetățile Poenari, Râșnov, Deva, Ulpia Traiana Sarmisegetuza sau Sighișoara, cetățile de scaun de la Suceava și Târgoviște sau Muzeul Golești.

Cel de-al doilea eveniment din 2015 va avea loc pe platoul din fața Cetății Enisala și va include concerte de muzică folk, spectacol de folclor local și teatru de păpuși. În afară de concertele propriu-ise, spectatorii vor putea participa la o serie de aeteliere de modelaj, sculptură, pictură şi împletituri, tenis de masa, tir cu arcul, înălţare de zmee sau pinata. De asemenea, organizatorii pregătesc și un foc de tabără.

Programul Pro Istoria Fest – Cetatea Enisala

Vineri, 28 august

Alifantis&ZAN, Zoli Toth Project, Mircea Vintilă, Alexandra Ușurelu

Sâmbătă, 29 august

Mircea Baniciu&Band, Marius Bațu, Alina Manole, Folk Frate!

Mai multe informații despre cetatea Enisala găsiți pe site-ul Info-Delta

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “Enisala sub asediul folkului

  Cosmin

  (28 July 2015 - 13:59)

  Am fost ieri la Argamum, capul Dolosman. De ce recomanzi cu căldură. Ziduri în paragina,pline de bălării, nimic amenajat, bătaie de joc. Enisala la fel. Ne mândrim cu indolenta și nesimțirea? Bravo autorului.

  Fiesta

  (28 July 2015 - 15:17)

  @Cosmin: Ce te-ai fi asteptat sa gasesti? Mall-uri? Zgarie-nori? Zau asa! Sunt doua zone SUPERBE! Daca tu nu stii sa te bucuri de minunatia naturii e doar problema ta. Si a propos, pentru cei care doresc sa vada cat de frumoasa este zona si la ce sa se astepte exista site-ul cu imagini fix din acele zone: https://www.facebook.com/pages/Imagini-din-Delta-Dunarii-si-Dobrogea/1621636981456072?ref=aymt_homepage_panel .

  Marius Matache

  (28 July 2015 - 15:53)

  @Cosmin tu alegi sa vezi partea goala a paharului, eu pe cea plina. Chestie de perspectiva.

  […] Pro Istoria Fest: Alifantis&ZAN, Zoli Toth Project, Mircea Vintilă, Alexandra Ușurelu, Cetatea Enisala, Tulcea detalii aici […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.