Ștefania Iacob lansează Acum știu

Acum știuAcum știu este albumul cu numărul doi pentru Ștefania Iacob, botoșeneanca ce împlinește 18 ani chiar cu câteva zile înainte de spectacolul de lansare, ce are loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iași. Iată că Asociața Folkul Acasă În Realitate se dovedește a fi cel mai important producător din zona folkului în 2016, fiind cel de-al treilea material discografic lansat în acest an, după Alchimie al subsemnatului și albumul colectiv Folk din pana mea vol. 2. Și m–am gândit că e normal să vă povestesc un pic despre acest album al Ștefaniei.

Pentru mine, Acum știu reprezintă un real progres față de primul album atât din punctul de vedere al producției, cât și al compoziției. Piese mai curate, mai atent gândite, o copertă foarte bine realizată (meritul lui Bubu Mărgineanu și Vlad Ilaș), orchestrații în general bune. Dacă la primul album am avut senzația că s-a grăbit un pic, albumul cu numărul doi e clar mult mai coerent, dovedindu-mi că am avut dreptate când am spus că îi va conferi încredere în forțele proprii Ștefaniei. Chiar dacă încearcă pe alocuri să schimbe ceva din punct de vedere stilistic, tânăra artistă rămâne în esență fidelă folkului “optzecist”, curentului Flacăra. Rămâne de văzut și cât va reuși să transpună în concertele live piesele de pe album, așa cum sună ele acolo.

Ștefania Iacob a reușit în anii de la apariția primului album să își strângă o comunitate de fani ai muzicii sale, dovadă cei aproape 1000 de abonați la contul ei de youtube și clipurile cu zeci de mii de vizualizări (Nu e loc, de pe Acum știu, avea pe 23 mai 2016 aproape 90.000 de vizualizări. Am 17 ani a depășit 130.000). Din zona de unde văd eu lucrurile, cifrele sunt argumentele cele mai bune pentru orice dezbatere.

Spectacolul de duminică de la Iași îi are ca invitați pe Emeric Imre, Cosmin Vaman și Alexandra Andrei, Cezar Popescu, Gabriela Grădinariu și Sorin Poclitaru. Prețul biletelor este de 20 de lei.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.