Poclitaru 50

Sorin Poclitaru la 50 de ani devine, în scurt timp, o realitate, actele de la evidența populației nu mint. Pe de altă parte, Sorin rămâne același copil mare, cu bucuriile lui, cu toanele lui, cu entuziasmul de a face lucruri pentru oameni și dezamăgirile unor concerte care nu umplu sala de la Humor până la refuz.

Peste toate însă, Sorin Poclitaru continuă să scrie poezie. Nu știu dacă poezia lui Sorin este genială, nu sunt critic literar sau vreun reprezentant al Uniunii Scriitorilor. Ce observ cu ochiul liber la spectacole este că poezia lui Poclitaru bucură oameni, liniștește suflet, aduce zâmbete.

poclitaru 50La semicentenaru-i, se gândi poetul să se serbeze cu o carte pe măsură.  50 – Cincizeci e o metaforă de la cap la coadă, 50 de poezii pentru 50 de ani de viață. Majoritatea de dragoste – pentru femeie, pentru patrie, dar și câteva meditative, de introspecție, cum îi stă bine unui proaspăt moșneag proaspăt intrat în a doua jumătate a vieții. E drept, unul cu alte griji decât pensia, dar starea de fapt rămâne.

Pentru ca poezia să ajungă la oameni și în varianta reală, nu doar virtual, pe 14 aprilie 2018, începând cu orele 19.00, se dă sfoară în țară că la Humor se va lăsa cu lansare de carte. Poetul va semna autografe, va face poze cu fanii în delir și va face oamenii să zâmbească.

Și pentru că poezia poclitarizantă merge mână în mână cu sunetul chitarelor, Emeric Imre, Vasile Mardare, Ștefania Iacob, Adrian Bezna și, cu voia dvs., Marius Matache vor urca pe scena Centrului Cultural Gura Humorului și vor condimenta versurile aniversatului. Eu merg pentru pizza, recunosc, sau din obișnuință, că l-am tot călcat pe bard de ziua lui de vreo câțiva ani buni încoace.

Dacă vreți să îi faceți un cadou care să îl bucure pe Sorin, luați-vă bilet la spectacolul ce îi este dedicat, luați-vă noua carte și bucurați-vă alături de el. O să îi crească inima cât bocancul sovietic în marș prin peninsula Crimeea.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Poclitaru 50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.