S-a nascut intr-o calda zi de 15 iulie a anului 19si ceva …vara, pe meleagurile inflorite ale judetului Calarasi, in orasul cu acelasi nume.
In perioada liceului, am urmat in paralel cursurile Scolii Populare de Arta – Chitara clasica, timp de trei ani.
A absolvit in 1997 Universitatea Politehnica din Bucuresti Facultatea Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, sectia Tehnologia Constructiilor de Masini, devenind, mai apoi, student al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Facultatea de Matematica, sectia de Matematica-informatica (in acest moment deja este de domeniul trecutului).
Spre sfarsitul facultatii (mai precis in ultimul an), la indemnul unui prieten reincepe sa cante. Primele “concerte” au avut loc in Campusul Universitar Regie (un fel de Tudor al politehnistilor ieseni), “la o bere si-un cantec” pe malul Dambovitei, in compania prietenilor.
Activitatea din acea perioada a culminat cu intrarea in Cenaclul TOTUSI IUBIREA (fostul FLACARA), al aceluiasi Adrian Paunescu. Activitatea la Cenaclu a durat un an de zile si a constat numai in aparitiile de la Casa Studentilor din Bucuresti (intre timp terminase facultatea si lucra ca inginer in Calarasi).
Spre deosebire de prima facultate, venirea la Iasi a insemnat foarte mult din punct de vedere muzical. Spre deosebire de Bucuresti, Iasi-ul inca mai pastreaza acel aer romantic al oraselor de provincie (sa nu uitam alintul de “dulcele targ” cum il numea Creanga).
Inca din primul an, a inceput sa activeze la Casa Studentilor, in cadrul Cenaclului MOLDAVIA, condus de d-nul Emilian Marcu. Totusi, raman de neuitat “cantarile de la Balena” cum le numeste toata lumea. Pentru cine nu stie, este vorba de parculetul de langa Universitate, unde sunt si caminele studentesti (ale fetelor!!!).
In fiecare vara, canta in Parcul Copou, in cadrul festivalului CUCUTENI 5000. Mai mult decat atat, o buna parte a vacantei de vara canta pe Litoral, in statiunea Costinesti, atat singur cat si in compania unor nume cunoscute ale folk-ului: Ducu Bertzi, Pasarea Colibri, Vasile Seicaru, Dinu Olarasu.
Participa la numeroase Festivaluri de muzica folk, unde castiga numeroase premii, dintre ele amintim:
- Festivalul national studentesc de muzica folk FEstudIS de la Iasi, editia I, mai 2002 – Marele Premiu;
- Festivalul national de muzica folk Floare De Ger de la Calafat, decembrie 2003 – Locul I;
- Festivalul national de muzica folk Om Bun de la Bucuresti, decembrie 2003 – Locul III (Triolet);
- Festivalul national studentesc de muzica folk Baladele Dunarii de la Galati, mai 2004 – Locul I (solisti).
Apare in recital la Festivalul national studentesc de muzica folk FEstudIS de la Iasi, editia a II-a, mai 2003, Festivalul national studentesc de muzica folk Baladele Dunarii de la Galati, mai 2005, Festivalul national Folk You – Folk de tabara desfasurat pe litoral (Costinesti, Vama Veche, 2 Mai, Gura Portitei) 2005, la Nocturnele folk de la Craiova, alaturi de Zona de Mijloc in Club Folk Casa Eliad si la Constanta in Club Phoenix, dar si alaturi de Gashkademia de Folk la Festivalul Cetatilor Dacice Cricau 2008.
Aparitii la mai multe posturi de radio si televiziune: TVR 2 (Tonomatul de pe 2), Radio Voces Campi (Calarasi), Radio Iasi si Radio Nord-Est (Iasi), TVR Iasi, Sat-line (Calarasi), TeleM (Iasi), TvBit-Antena1 (Iasi).
Discografie Walter Ghicolescu
- Frânturi de suflet (punct și de la capăt), 2007
- Popas în alt cântec, 2012
- Cântec rockstit, 2013
- Trecerea lumilor, 2015
- A de la Păunescu (2017)
- A 7-a treaptă (2019)
[nggallery id=6]
3 thoughts on “Walter GHICOLESCU”
rodica
(16 January 2010 - 16:23)cand vine sa cante in bucuresti walter ghicolescu (vrajitorul) ?
Marius
(19 January 2010 - 13:55)rodica, nu stiu nimic de Walter si o posibila cantare in Bucuresti 🙂
Cântece în oglindă (Ep. 25): Walter Ghicolescu şi Vali Petcu
(10 March 2012 - 15:16)[…] De data aceasta, în rubrica deja tradiţională Cântece în oglindă vă prezentăm 2 interpretări ale unor versuri scrise de poetul Radu Gyr venite din partea a doi artişti constănțeni. Primul dintre aceştia este Walter Ghicolescu, folkist, dar şi profesor de matematică, care încearcă mereu prin cântecele sale să demonstreze faptul că “perfecţiunea muzicii este comparabilă cu o limită la plus infinit” şi despre care puteţi citi în amanunt în biografia sa. […]