Remember Florian Pittiș – Flori pentru Suflet

Pittiș 2018

Așa cum v-am anunțat, în perioada 19-20 mai are loc în Parcul Titan cea de a 6-a ediție a Festivalului Flori pentru Suflet – Remember Florian Pittiș.

Programul recitalurilor celor două zile de festival, în ordinea probabilă a urcării pe scenă, este următorul:

Sâmbătă, 19 mai

Vlad Calimandriuc, Sebastian Ionel, Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihăilescu, Alex Ştefănescu, Mircea Vintilă şi Brambura, Adrian Naidin Rock Project, Alifantis&ZAN

Duminică, 20 mai

Mateiana Anechiforesei, Teodora Buciu, Marius Matache, Zoia Alecu, Marius Baţu, Alina Manole, Ducu Bertzi&friends, Mircea Baniciu

Pentru cei interesați, joi, 10 mai, începând cu ora 15.00, invitată în emisiunea Seven Folk de la Radio Seven este Mioara Matei, coordonatorul festivalului. Iar ca recomandare muzical – literară, o secvență dintr-un concert special: Motzu’ Pittiș, Ducu Bertzi, Mihai Neniță și Marius Bațu. Câteva gânduri despre Motzu’ Pittiș găsiți aici.

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Remember Florian Pittiș – Flori pentru Suflet

  […] Flori pentru Suflet – Remember Florian Pittiș, Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), București, 19-20 mai detalii aici […]

  Horatiu Iulian

  (21 May 2018 - 11:39)

  Asa se intampla, se pare la evenimente organizate de institutii ale statului organizate in “comitete si comitii”… pe scurt, nu am primit acceptul de a folosi o priza pentru simplul motiv ca prizele au fost achizitionate de primaria sectorului 3 (intentionat fara majuscule) si doar aceasta institutie dreptul sa le utilizeze. Drept urmare, la cateva ore de la sosirea in Bucuresti, am parasit minunata capitala si am revenit in urbea Iasilor… Deci, ca sa fie clar: nu a fost vorba de drepturi de autor, nu a fost vorba de inexistenta logisticii necesare, nu a fost vorba de conditii tehnice (baietii de la tehnic chiar s-au oferit sa ma gazduiasca in cortul lor, avand in vedere ca afara ploua), nu a fost vorba de interzicerea sub orice motiv a filmarii (oricum era eveniment cu acces liber), a fost vorba ca nu pot fi uzate prizele prin introducerea de stechere care nu apartin primariei… sunt tare curios daca organizatorii nu si-au incarcat telefoanele personale tot de acolo…

  Pentru acesti organizatori numele lui Motzu’ Pittis nu inseamna decat inca un task bifat pe o lista. Sper ca editia de anul viitor sa nu mai aiba loc decat daca, intru respectul publicului si a memoriei lui Motzu, sa fie organizata de oameni care cred cu adevarat in anumite simboluri si valori (lucru pe care l-am comunicat organizatorilor la plecare).

  Din ceea ce am discutat pe scurt cu cativa dintre artisti, ei nu au avut niciodata acces la inregistrarile de la astfel de evenimente. Aceste inregistrari putrezesc in niste arhive total inutile, unde sunt stocate doar pentru “eventuale verificari ca s-au cheltuit niste bani in scopul asta, iar scopul chiar a avut loc”.

  Data fiind puterea de calcul a camerelor mele si dimensiunile fizice (conditie impusa de mijloacele de transport), durata de inregistrare folosind acumulatorii inclusi este limitata la o valoare care nu imi permite sa imortalizez un eveniment de aceasta durata.

  Imi cer scuze, tuturor artistilor si celor din public, ce asteptau niste inregistrari. Fiind in mijlocul fenomenului imi place sa spun (desi poate suna a lauda) ca fac inregistrari care surprind mult mai bine atmosfera decat multi dintre operatorii care vin acolo doar ca job, motiv pentru care sunt deja artisti care prefera cadrele mele.

  In cele ce urmeaza, similar Folk You!, evenimentele organizate de aceasta institutie (care ne conduce, din pacate), sunt pentru mine in black-list.

  Se pare ca, dupa ce a fost distrus tot mesajul pe care il transmitea Radio3Net (inclusiv de ziua lui Motzu’ nu se mai transmite nimic despre el), dupa ce a fost “cocalarizat” Folk You!, a venit vremea ca si acest festival sa fie ingropat in mocirla. Nu stiu ce blestem o fi avand de tras numele lui Motzu’, memoria si amintirea lui, dar, daca nu luam atitudine, nu va ramane nimic. Depinde de noi, public si artisti, sa avem verticalitatea necesara si puterea de a spune “nu”.

  Marius Matache

  (21 May 2018 - 16:51)

  Horatiu, nu stiu exact cine nu te-a lasat sa folosesti prizele din parc (habar nu aveam ca sunt prize in parc?), stiu ca Ioana Lazar si Carmen Buzatu au fost in prima linie si au filmat. Mai mult nu stiu ce sa iti spun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.