Folk Minor Fest 2019

Folk Minor Fest 2019 reprezintă cea de a 4-a ediție a festivalului de folk de la Tecuci, dedicat tinerilor la început de drum prin muzica omului cu chitara ce spune povești. Din experiența participării la festival în diferite ipostaze (artist în recital, membru al juriului, prezentator), vă pot spune că este un eveniment ce reușește, cu un buget mic, să strângă cifre de public importante, pe alocuri chiar impresionante (în 2017 cred, au fost peste 500 de oameni în parcul ce găzduiește evenimentul, electrizați de recitalul băieților de la Fără Zahăr).

Folk Minor Fest 2019
Cristi Corcioveanu și Liviu Ciulei în recital la Tecuci

În concurs pot participa concurenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani neîmpliniți până în ziua concursului, atât soliști, cât și grupuri (de maximum 4 componenți), care nu au câștigat trofeul la nici un festival național de  folk, cu excepția celor destinate exclușiv elevilor. Perioada de înscriere în concurs este 25 aprilie – 12 mai 2019 (inclusiv, până la ora 22.00).

Pentru înscriere, tinerii interesați să participe la Folk Minor Fest 2019 vor trebui să furnizeze organizatorilor, prin e-mail:

 • două piese din care cel puțin una să fie compoziție originală (muzică și/sau text) în format mp3/linkuri (YouTube, SoundCloud etc.)
 • formularul de înscriere corespunzător – individual sau grup.

Pe baza pieselor furnizate, organizatorii vor selecta maximum 12 concurenți (individuali sau grupuri). În cazuri excepţionale, organizatorul îşi rezervă dreptul de a mări numărul de participanţi la concurs conform cu ierarhia rezultată din etapa de preselecţie.

Folk Minor Fest 2019 – aspecte importante

 • Nu se percepe nicio taxă de înscriere;
 • Nu se admit negative, interpretarea concurenților va fi exclusiv live;
 • Nu există secțiuni de concurs separate pentru concurenții individuali sau grupuri;
 • Ordinea de intrare în concurs se va stabili de către organizatori, prin tragere la sorţi;

Premiile Festivalului Folk Minor Fest 2019

 • Premiul I și trofeul                 500 lei;
 • Premiul II                                   400 lei;
 • Premiul III                                  300 lei;
 • Mențiuni                              3 x 200 lei;
 • Premii speciale (facultativ) – compoziție, popularitate, virtuozitate instrumentală etc., oferite de sponsori, parteneri, asociații, fundații, sau alte instituții.

Pentru alte detalii, puteţi  contacta directorul artistic al  festivalului  – prof. Cristi Corcioveanu, Tel. 0735515002 sau prin mesaj privat pe facebook.

Bonus: cu o zi înainte de festival, pe 16 mai, subsemnatul, Marius Matache, vă dă întâlnire în Sala Studio a Casei de Cultură Ion Petrovici din Tecuci, pentru un spectacol ce face parte din turneul aniversar Marius Matache – 15 ani. Ora de începere este 17.30, iar intrarea este liberă.

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Folk Minor Fest 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.