După ce am lansat competiția dedicată scriitorilor de poezie, a venit momentul să invităm tinerii muzicieni să ne arate ce pot în ceea ce noi am numit Folkompetiția. Practic, vrem să realizăm un album colectiv cu tineri muzicieni, dar și cu 2-3 piese ale unor artiști experimentați pe versurile unor poeți tineri.
Regulamentul integral este disponibil aici, noi doar vom spicui și, pe alocuri, comenta cele mai importante aspecte ale acțiunii Folkompetiția.
- Concursul se adresează tinerilor muzicieni, posesori de chitară, elevi într-o unitate școlară (școală gimnazială, liceu) din Sectorul 3 al municipiului București. Sunt acceptați atât artiști individuali cât și trupe (de max. 4 persoane), în cazul trupelor, minim jumătate din artiști trebuie să activeze în S3 (aici se potrivesc perfect duetele, în anii trecuți am avut multe fete venite cu chitaristul din dotare).
- Piesele vor fi trimise ca link de YouTube (de preferat) sau prin transfer pe adresa asociatiafair@gmail.com și vor fi însoțite de formularul de înscriere (Anexa 1), care conține informațiile următoare: numele și prenumele autorului, vârsta acestuia, un număr de telefon (al elevului sau părinților acestuia), școala/liceul unde activează și clasa, precum și acceptul dat echipei de proiect de a stoca aceste informații pe durata proiectului (Anexa 2).
- Principalele criterii de evaluare pentru selectarea celor mai bune piese sunt: aptitudinile vocale, aptitudinile instrumentale, valoarea compoziției (dacă este cazul). Piesele vor fi jurizate având în vedere două categorii de vârstă: elevi sub 14 ani si elevi peste 14 ani.
- Juriul este format din trei membri: Valentin Panduru (RFI România), Marius Matache (muzician, coordonator ForeverFolk.com), Teddy Tudoroiu (muzician, coordonatorul activității în proiectul POE3).
- Cei mai buni tineri artiști aleși de juriu, maxim 8, vor fi invitati într-un studio pentru o sesiune de înregistrări și vor apărea pe discul colectiv de muzică folk și poezie. Ei vor fi susținuți pentru instrumentații de muzicieni experimentați asigurați de proiect.
- Premiul constă nu numai în prezența pe discul colectiv, ci și în acordarea unui număr de exemplare din acest disc, număr ce va fi stabilit ulterior de organizatori. De asemenea, organizatorii pot decide si oferirea unor premii suplimentare (discuri cu muzică folk, corzi, pene etc.).
- Sunt acceptate atât compoziții proprii, cât și coveruri, dar compozițiile proprii vor fi punctate suplimentar. Fiecare artist poate trimite maxim 2 piese.
- Prezența pe discul colectiv a unei melodii necesită dovada acordului asupra melodiei dat de autorul acesteia sau, după caz, de cel care deține drepturile respective. Asta în cazul în care doriți să cântați un cover.
- În funcție de necesități sau la cerere, echipa de proiect poate oferi sprijin tinerilor artiști, în perfecționarea pieselor sau în selectarea pieselor ce vor fi înregistrate. De ex., puteți cânta piese pentru care avem noi drepturile de autor.
- Perioada de trimitere a pieselor/linkurilor este 15 septembrie – 13 octombrie 2020. Jurizarea va fi efectuată în perioada 13 -15 octombrie 2020, rezultatele urmând a fi publicate cel târziu pe 15 octombrie 2020 pe ForeverFolk.com. Grăbiți-vă, că vrem să ne mișcăm repede cu sesiunea de înregistrări.
- Înscrierea în Concursul FOLKompetiția reprezintă acceptul de principiu dat organizatorilor de de fiecare concurent pentru a fi inclus pe album, un contract scris urmând a fi semnat ulterior, după anunțarea câștigătorilor, cu artiștii sau reprezentanții lor legali.
Proiectul POE3 – de la manualul de literatură la poezia cântată este finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, Contract de finantare nr. 458712 din 11 august 2020.
1 thought on “Folkompetiția”
Ultima strigare pentru competițiile de folk și poezie din proiectul POE3
(15 October 2020 - 16:09)[…] proabil, că organizăm, în cadrul proiectului POE3, două competiții, una de poezie și una de muzică folk, pentru elevii din școli și licee din Sectorul 3 al capitalei. Acest articol e ultima strigare […]