Muzică de carantină (8)

Izolarea o să țină,
Muzică de carantină,
Izolarea nu e nouă,
Muzică v-aducem vouă…

Colaborarea dintre Ovidiu Mihăilescu și Daniel Iancu este una pe termen lung, încă de la primul album al lui Ovidiu. Iată că cei doi recidivează în decembrie 2020 cu un country simpatic pe versurile inegalabilului Emil Brumaru. Titlul: Country obsedat de portocale sexy. Ciudat alambicat, coane Emil! Subsemnatul știa piesa și într-o altă versiune, tot a lui Ovidiu, dar artistul e făcut să exploreze.

Despre piesa următoare ar fi incorect să spun că e o piesă Mircea Baniciu, pentru că ea apare pe primul album Vlady Cnejevici. Acesta din urmă este parte din muzica folk de aproape două decenii (sper să nu greșesc), colaborând nu doar cu Mircea Baniciu, ci și cu Mircea Rusu, Ioan Gyuri Pascu sau Romeo Mocanu, ca să numesc doar primii artiși care mi-au venit în minte. De pe albumul Ieri și azi, noi vă propunem piesa Fratele lumii.

Am descoperit, întrebând pe pagina noastră de facebook, o piesă foarte potrivită cu titlul nostru de muzică de carantină. Muzică, versuri și interpretare Maria Gheorghiu, orchestrația fiind realizată de Jimi El Laco. Despre piesă, chiar autoarea spune: Lumi închise (în pandemie) este un cantec despre noi toți, prinși în povești singulare de izolare dar paradoxal uniți tocmai prin asta. O lume momentan închisă, ca o întamplare teribilă care trebuia trăită pentru a înțelege mai corect lumea.

Cea de a patra propunere este un duet peste generații, Dan și Teodor Manciulea vă propun piesa Ai grijă de glob. Textul este semnat de Florin Dumitrescu, foarte cunoscut publicului larg pentru colaborările cu Sarmalele Reci din anii ’90, dar și cu Mircea Baniciu sau Pasărea Rock.

Nu vă urăm de bine, încă, sigur mai avem un Cântec în oglindă, poate și încă un episod de Muzică de carantină. Așteptăm și propunerile voastre, ca întotdeauna, că nici noi nu le știm pe toate.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.