Muzică de carantină (Ep. 12)

Nici nu postasem episodul 11 din Muzică de carantină și mi-a apărut pe facebook clipul de mai jos. S-ar putea să nu îi cunoașteți pe cei doi copii talentați – Nory și Matei Vasilescu – noi îi știm foarte bine, pentru că apar pe albumul colectiv POE3 – note lângă note, apărut în 2020 (Matei chiar cu două piese). Matei este și orchestratorul piesei, contribuind totodată și la text, alături de Andreea Vasile.

De la Arad vine o piesă nouă de la Nova Band, intitulată Sub perdeaua nopții, pe versurile poetului Andrei Maftei. Și cum n-am mai postat ceva de la Cristi și Laura de multă vreme, am zis că o bossa-nova nu poate să strice lunea.

Tot la categoria artiști tineri se încadrează și Paul Tihan, care în 2020 a scos un album, intitulat Culorile tale. Pentru care noi l-am și premiat cu Premiul “Liviu Nechita” pentru cel mai bun tânăr artist. Ne-am gândit să vă oferim chiar piesa care dă titlul albumului, muzica și versurile sunt semnate chiar de către artist. Mai mult, ce să zic, sper să nu dispară și acesta, precum precedentul postat aici, la noi. Artiști capricioși, monșer!

Romell Alaman a făcut o ședință cu folkiști pe o piesă de inspirație folclorică, Frunzuliță, iar nouă ne plac artiștii care colaborează și se ajută. În clipul de mai jos îi veți regăsi pe Dana Florian, Iulia Bădulescu, Alexandra Păun și Dan Manciulea. Azi, în zi de Mărțișor (fie ea și ploioasă), ne-am gândit că vine frumos drept cadou.

Audiție plăcută la muzică de carantină și nu uitați să vă abonați la conturile artiștilor, e un minim ajutor pentru ei și nu costă bani. Și să dați muzica mai departe, să ajungă la cât mai multă lume. Înainte să așteptăm de la alții să promoveze muzica, să o facem noi.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.