Muzică de carantină (ep. 11)

Nu vă era dor de un episod nou de Muzică de carantină? Nouă ne era dor de niște muzici noi, ne place să vedem artiștii care nu se lasă doborâți de situația grea și continuă să compună. Așa că iată patru piese pe care vi le oferim cu mare drag, cu speranța că vă vor bucura sufletele.

Nu știu dacă Claudia Șerdan a reușit să scoată albumul anul trecut sau l-a păstrat pentru 2021. Dar Emilia, o veche prietenă a ForeverFolk ne-a spus că a mai scos un single de pe album, intitulat Sub perdeaua nopții. Pe care ne-am gândit că n-ar strica să vi-l propunem spre ascultare la Muzică de carantină. Rețeta a rămas aceeași, versuri Andrei Maftei, orchestrație Eugen Mihăescu.

Marius Dașcău a scos o piesă nouă și, pe lângă producția high quality, i-a făcut și un clip foarte-foarte mișto. Apropo de producție, trebuie să menționez neapărat munca lui Bobby Stoica, responsabil de înregistrări, mix și master, dar și de aranjamentul cvartetului Muse, care, împreună cu trupa The Humans, contribuie la această piesă. Și ne întoarcem din nou la concluzia mea din ultimii ani: dacă vrei să faci o treabă bună, lucrează cu profesioniști.

Și dacă tot am zis de Bobby Stoica și excelenta sa muncă de producător muzical, de ce nu v-am arăta noi și cea mai recentă piesă Alexandra Ușurelu. Cântecul se intitulează Ușor și este prezent pe albumul Fata care chiar există. De asemenea, profit de ocazie să vă spun că duminică, 14 februarie, Alexandra Ușurelu susține un concert ce va fi transmis pe site-ul artistei. Puteți cumpăra bilete la concert sau pachetul bilet + noul abum de pe iabilet.ro. Hai că mă iau cu vorba și nu vă arăt piesa, iar la noi piesele sunt vedete.

Cea de a 4-a propunere a episodului cu nr. 11 din Muzică de carantină vine de la…mine. Dacă nu am primit altceva, atât am găsit prin valiză. E versiunea Ninsorium (2020) a unei piese cu ceva vechime (cred că vine de prin 2005, nici eu nu mai țin minte prima întâlnire cu Loredana Tudor-Tomescu, autoarea textului). Dacă pe HOINAR prin Piața Matache apărea în variantă pian și flaut, acum chitara a înlocuit pianul, iar în loc de flaut găsiți nai și acordeon.

Și poate cu piesa asta convingem și iarna să ne lase în pace, deși presimt că mai are câte ceva de obiectat.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Muzică de carantină (ep. 11)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.