Muzică de carantină (Ep. 21)

În episodul 21 de Muzică de carantină avem piese noi de de la Trupa SPAM, o colaborare locală din Brașov (Iulia Caraiman – Om Bun), o piesă de pe noul album CRI-GRI și una din piesele semifinaliste de la Eurovision 2022, compusă de Dan Manciulea.

Nu mai țin minte când i-am văzut live pe cei din Trupa SPAM, probabil la Baricada Folk 2021 de la Brezoi. Și recunosc că mi-aș dori să fie mai prezenți, mai combativi, dar e drept că nici perioada, nici piața nu e propice trupelor “voluminoase”. Dar pe final de 2021 au anunțat că drumul Alexandrei se desparte de cel al SPAM. Așa că vă invit să urmăriți un salut de despărțire pe note.

Pe Iulia Caraiman o știu de mulți ani și tot aștept albumul acela “de consacrare”. Pe final de an a lansat două piese noi, semn că e pusă pe fapte mari, sper să o țină tot așa. Cea de a doua piesă este un duet cu gupul Om Bun, intitulat Fără motive, pe versuri de Alexandra Mihalache. Au contribuit la piesă Iulia Caraiman (chitară, voce), Codruț D. Beleaua (chitară, voce), Teodora Beleaua (vioară) și Gabi Isac (chitară bas), cel din urmă semnând și partea de înregistrare și masterizare.

Darul este primul dintre cele 12 cântece de pe albumul Portul Fericirii lansat de CRI GRI la începutul acestui an. El a fost compus în 1987 de Ștefan Mardale și Lică Gherman și a apărut pe LP-ul Urma de Mâine (2006). Ambele materiale discografice pot fi ascultate și descărcate de pe contul de BandCamp CRI GRI (fiecare din ele costă 7 euro).

A 4-a propunere este o piesă calificată în semifinalele Eurovision, compusă de Dan Manciulea și interpretată de Forțele de Muncă. Pe versurile lui Florin Dumitrescu (cel care semnează texte și pe albumul Am înfrânt al lui Dan Manciulea, dar și pentru Sarmalele Reci), piesa Hai, afară, frate! nu a reușit să convingă juriul sau publicul să meargă în finală. Dar ne-a convins pe noi să v-o propunem la Muzică de carantină.

Și azi avem piesă – bonus, ea vine de la un muzician britanic, Keith Clouston, multiinstrumentist, dar specializat în oud, instrumentul specific lumii arabe. De la el vă propun să ascultați piesa Journey to the Promsied Land.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.