Concurs de poezie: C-rimă cu premeditare

poezieLa Gura Humorului se pregătește ceva. Ceva grav de tot, mai ales pentru pasionații de (scris) poezie. Prietenul Sorin Poclitaru pune la cale un concurs de poezie, a cărui descriere o găsiți mai jos, în detaliu. E scris în stilul deja consacrat de la cele două ediții ale festivalului FolkLung, deci să nu vă mire prea tare.

Concurs de poezie – regulament

Sătul de a sta şi a scrie singurel, cu porniri sado-maso şi curaj nestăvilit, demarez un concurs dublu de poezie. Concursul se adresează debutanţilor, prin asta înţelegând pe ăi de nu şi-au scos o bucoavnă lirico-plângăcioasă de arătat vecinilor şi iubiţilor, da’ au de gând şi simt fiorul pătrunzând adânc în organism. Concursul poartă denumirea minunată de C-rimă cu premeditare şi se adresează poeţilor care folosesc rima, în condiţii normale. A face să rimeze cuvântul 7 din prima strofă cu 34 din ultima parte a poeziei nu mi se pare tocmai de dorit. Premiul există, este unic şi constă în publicarea unei cărţi a câştigătorului prin efortul meu personal şi ajutorul unui prieten care are şi o editură în acest scop. Să devin mai precis în exprimare:

1. Concursul se adresează debutanţilor care nu au încă un volum scos.
2. Premiul constă în publicarea unei cărţi câştigătorului.
3. Poezia trebuie să fie scrisă obligatoriu cu rimă.
4. Se trimit câte 10 poeme pe adresa de email cooperativadepizzalabomba@yahoo.com.
4 bis. Poeziile vor fi cu diacritice şi, obligatoriu, corectate. Greşelile de ortografie sau de exprimare, dezacordurile şi orice gen de lipsă de punctuaţie, pe principiul „lasă să înţeleagă fiecare ce vrea”, le trimit la coş direct.
5. Juriul este format din 5 cititori de poezie aleşi de mine personal din oameni care îmi sunt cunoscuţi ca împătimiţi de poezie.
6. Poezia trebuie să fie de dragoste (asta că să se justifice şi titlul).
7. Perioada de trimitere a poeziilor se întinde până la 01 februarie 2013, nu de alta, dar pe 14 februarie, de Ziua îndrăgostiţilor, să poată ieşi cărţulia… ori măcar de Dragobete.
8. Orice comentariu răutăcios, orice contestaţie, orice încercare de a vorbi mult, prost şi fără rost despre această încercare o să mă facă să râd în hohote. Accept orice critică însoţită de un sprijin material consistent pentru concursul de poezie.
9. Partea drăguţă a concursului este că are şi o… parte drăguţă: poezia pentru copii. Aceleaşi condiţii ca şi mai sus, singura deosebire fiind că poezia trebuie să fie adresată copiilor. Cu cât mai mici, cu atât mai bine. Această parte a concursului va avea de asemenea un câştigător căruia îi vom publica o cărticică.
9 bis. Secţiunea pentru copii are denumirea generică de: P-rima cărticică.
10. O să râd de asemenea dacă acel care va câştiga nu va avea un minim de 30 de poezii publicabile imediat.

Dacă o dau în bară, este numai din cauza altora; dacă reuşesc să fac ceva bun, o să fie numai meritul meu. Succes”uri”!

Post Author: Marius Matache

15 thoughts on “Concurs de poezie: C-rimă cu premeditare

    Concursuri online

    (7 January 2013 - 11:35)

    Am preluat concursul spre promovare. Mult succes tuturor

    […] Și dacă tot am vorbit de Sorin Poclitaru, nu uitați că sunt în plină desfășurare înscrierile la festivalul de poezie C-rimă cu premeditare dedicat poeților care nu au publicat încă un volum de autor (detalii aici) […]

    p.oana

    (12 January 2013 - 22:09)

    Interesant,foarte interesant.O sa incerc si eu.

    george

    (13 January 2013 - 08:34)

    p-mine deja ma apuca rasul-plansul!

    Marius Matache

    (13 January 2013 - 21:23)

    @George sa intreb de ce te apuca rasul-plansul?

    Nicu Bostan

    (23 January 2013 - 18:55)

    Mult succes tuturor !

    Emilian

    (29 January 2013 - 14:43)

    Sunt interesat de acest concurs, interesat sunt insa si de o adresa, ceva, unde sa trimit si eu poezii. O sa revin pe site sa vad un raspuns, sau daca va e mai simplu: em.hirsu@gmail.com va sta la dispozitie. multam

    Marius Matache

    (29 January 2013 - 16:25)

    @Emilian daca cititi cu atentie punctul 4, veti descoperi

    Mihai

    (2 February 2013 - 01:14)

    Si cind aflam cine e cistigatorul?

    Marius Matache

    (3 February 2013 - 00:22)

    @Mihai pai…cand apare cartea, nu asa scrie? 🙂 De Dragobete, de Valentine’s 🙂

    Anca

    (17 February 2013 - 20:13)

    Ma scuzati, dar am o nelamurire. Ati spus ca de Valentine’s sau de Dragobete apare cartea, nu? Valentine’s a trecut, mai ramane Dragobetele. Dar cum sa apara cartea atunci, cand fiecare participant a trimis doar 10 poeme? Din cate am inteles, cartea ar trebui sa contina cel putin 30 poezii. Adica cel care a fost sau va fi ales castigator, trebuie anuntat cu cateva zile inainte. Pentru a trimite restul de poezii, nu?

    Marius Matache

    (18 February 2013 - 12:17)

    @Anca Rezultatele concursului au fost anuntate de noi aici
    http://www.foreverfolk.com/2013/02/09/muzica-folk-stiri.html

    […] spun despre Festivalul de Poezie “C-rimă cu premeditare”, despre care puteţi citi aici, şi despre Festivalul de Folk Lung. Pentru cel din urmă, nu am găsit bani destui să-l fac de 3 […]

    […] să își desfășoare cea de a doua ediție, după debutul fulminant în anul precedent (detalii aici). Organizatori sunt Asociația Culturală FAIR, în colaborare cu Asociația B&D Cultural […]

    […] Așadar, dacă sunteți vrăjitor de rime, vă invităm să vă implicați în concursul C-rimă cu premeditare (toate detaliile sunt publicate aici) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.