Cand UNDEle incalzesc inimile indragostite de muzica folk

Serile de folk din Club 100 Crossroads au avut parte marti, 20 ianuarie, de un eveniment oarecum aparte fata de formatul clasic al serii “invitat mare plus invitat mic”. De aceasta data, am dat intalnire iubitorilor de muzica folk la o lansare de album, folk bineinteles, al grupului clujean UNDE, intitulat “Meteolancolie”.

Albumul a fost inregistrat in componenta Ioan Onisor – chitara si voce, Sandra Pop – voce si Cristina Patrascu – voce, chtiara. Pentru concertul din club 100 Crossroads, din motive foarte intemeiate (Cristina este insarcinata), lui Onisor si Sandrei li s-au adaugat Olivia Langa (chitara, voce) si Florin Dorca (clape).

Si daca a fost seara UNDE, in mod firesc nu puteau lipsi “Pietre”, “Unde” sau piesa ce da titlul albumului “Meteolancolie”. Intr-o atmosfera calda, linistita, Onisor a dovedit inca o data ca este un chitarist inspirat si talentat, iar Sandra a aratat ca face parte din categoria artistilor a caror voce suna la fel de bine live si in studio. Dupa ce a scapat de emotiile inerente nou-venitilor, Olivia ne-a aratat ca se mai nasc voci feminine in folk, iar Florin a completat in mod placut din punct de vedere armonic si melodic recitalul “Undelor”. Un recital folk-jazz ce i-a convins pe toti cei prezenti ca proaspatul album de debut al trupei (un album recomandat de Forever Folk) merita sa faca parte din colectia personala (aveti sansa sa il castigati si participand la concursul lansat de noi pe www.foreverfolk.com).

S-au cantat si coveruri, ale prietenilor (Emeric Imre si al sau “Nebun de alb” era la doi pasi, concertand in aceeasi seara tot in Bucuresti) sau “clasice” (“Give me one reason” de la Tracy Chapman citire fiind doar un exemplu).

Ca la orice lansare de bonton, cei de la UNDE au avut si cativa invitati – Marius Matache (care a si incalzit seara cu 3 cantece), Catalina Beta (care a cantat alaturi de Onisor doua piese, una fiind evident “Gandacul”) si Ovidiu Scridon, al carui microrecital s-a incheiat cu piesa “Mi-e dor de ochii tai”, cantata alaturi de Sandra si Onisor.

Per ansamblu, o seara agreabila de folk, ca in fiecare marti in Club 100 Crossroads, ce a consfintit intrarea grupului “UNDE” in “Liga Campionilor” folkului romanesc. Felicitari UNDE si deja va asteptam cu albumul urmator.

Pentru Forever Folk,
Make

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.