O plimbare “In orasul cu floare de tei” alaturi de Vasile Seicaru

Dupa cum semnalam in sectiunea noastra de Stiri sau in newsletter-urile trimise catre abonatii nostri, Vasile Seicaru vine in fata fanilor sai si ai muzicii folk in general cu un nou album.

Cu aceasta ocazie, joi, 9 aprilie, Asociatia Culturala “Vasile Seicaru” a organizat la The Silver Chruch Club din Bucuresti (club aflat in incinta Casei de Cultura a Studentilor de Bucuresti) un spectacol de lansare pentru a marca acest eveniment.

Prezentarea albumului a fost facuta Mihai Cosmin Popescu (Radio Romania Actualitati), realizatorul emisiunii de folk “Omul cu Chitara”, care a mentionat ca “In orasul cu floare de tei” este cel de-al zecelea album al lui Vasile Seicaru, sunt 10 piese pe album, iar Vasile este nascut intr-o zi de 10. Iar publicului ii revine sarcina de a decide daca albumul ce se lansa este un album de nota 10. O scurta caracterizare a carierei lui Vasile a fost realizata de un alt om de radio, Liviu Zamora, tocmai ca un elogiu al contributiei sale la dezvoltarea muzicii folk romanesti.

In culise, Vasile Seicaru era coplesit de emotiile unui nou inceput, dar si inconjurat de o multime de prieteni si colegi din muzica folk – Victor Socaciu, Doru Stanculescu, Sorin Minghiat, Zoia Alecu, Alina Manole, Victor Solomon – si din presa – Dan Cojocaru (TVR), Dana Andronie (Jurnalul National), Teodora Ionescu (Radio Romania).

Numai ca locul unde Vale se simte cel mai bine e pe scena, inconjurat de oamenii care il iubesc, asa ca nu a prelungit suspansul ci si-a luat chitara si a dat startul spectacolului asteptat.

Planuia sa nu cante tot albumul, dar a ratat doar vreo 2 piese din el. Se temea ca oamenii nu vor reactiona asa cum isi dorea la unele piese in prima auditie, dar s-a inselat. Piesa ce da titlul albumului “In orasul cu floare de tei”, pe care Vale a cantat-o in majoritatea spectacolelor din ultima vreme, a intrat deja in sufletul iubitorilor de folk, care au cantat alaturi de el refrenul de fiecare data cand le-a cerut-o. Apoi a ramas placut surprins de ecoul pe care piesa “Graffitti” l-a avut in randul celor din public.

A primit si ajutor de la colegi la unele piese. Zoia Alecu a cantat alaturi de Vale la piese precum Ia de aici si Lumea pentru toti, apoi Jimmy Minghiat si aceeasi Zoia Alecu la Un inger pereche. Nu a fost cu nimic mai prejos nici cand a ramas singur si a cantat Nici n-am stiut, nici n-am aflat si Din cuvintele concrete, din iubirile secrete.

Dar Vale stia foarte bine ca cei din sala ar fi vrut sa auda si cateva din piesele clasice ale sale. Asa ca a pus punct pieselor de pe “In orasul cu floare de tei” si a trecut la piese precum Iubita mea sa ne-aruncam in mare, Antiprimavara si Din prea mult sau prea putin, in uralele celor din club.

Si pentru ca iubeste mult piesa, alaturi de Zoia si Jimmy si evocandu-l pe parintele muzicii folk (Bob Dylan), Vale a cantat Vanare de vant, cantand refrenul in romana, engleza, rusa, italiana, tocmai pentru a accentua mesajul cantecului.

“Va multumesc ca ati venit si ati cantat cu mine” a spus Vale, pregatindu-se sa incheie acea seara cu Pana cand si pana unde. Numai ca publicul i-a dat un pic planurile peste cap, iar bisul a venit deodata, absolut si firesc si nu unul doar unul singur. Actorul si gluma muzicala Cocosul si gaina au asigurat finalul unei seri tonifiante de folk. Era momentul ca Artistul sa isi savureze succesul. Nu oricum, ci alaturi de imbratisarile prietenilor si semnand autografe fanilor.

Foto: Octavian C. Pica

[nggallery id=9]

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.