Make si Folk Band Imperfect

Intr-o perioada in care toata lumea era ocupata cu vopsit de oua rosii si framantat de cozonaci, ne-am strans cativa amatori de muzica la rascrucea de drumuri din 100 Crossroads, acolo unde avem parte in mod constant de surprize placute. E drept ca publicul nu a fost numeros, dar asta ne-a facut sa ne simtim mai intre prieteni si mai aproape de artisti. Motiv de adunare generala a fost prezenta lui Radu Tudoroiu (unul din membrii ce au stat la baza trupei Imperfect) pe plaiurile mioritice.

Despre concertele lui Marius Matache (alias Make) ati mai citit pe aici, si cu siguranta este un nume care va suna cunoscut. Dar ce este “Folk Band Imperfect”. Make ne lamureste in aceasta privinta: “Pe vremuri, Imperfect eram eu, Madu si Radu. Cum ei au plecat, eu am ramas singuri. Dar cum de la o vreme se intampla sa cant si cu alti oameni, mai ales tineri (cei din Black Hat sunt un exemplu), cum cei din Imperfectul original mai canta ocazional cu mine si m-au ajutat la inregistrarea albumului, am creat acest brand… Folk Band Imperfect. Toti acei care vor canta cu mine in spectacole de autor (adica ale mele), vor fi Folk Band Imperfect.

Intr-o nota cat se poate de jucausa, Radu si Make au inceput cu piesa “Zmeul”, pentru ca apoi Make sa ne cante o piesa de suflet si in ton cu anotimpul: “Primavara”. Tinerii de la Black Hat si Radu au format “Imperfectul” din aceasta seara, si in aceasta formula am avut parte de “Poem cu cai”, “Carciuma”, piesa cu “Dali” . Make si-a permis sa ia o pauza, si invitand-o pe solista de la Black Hat la microfon (pe al sau nume Andreea Nedelcu) a urmat un moment in care nu stiai daca sa ramai cu gura cascata, sa aplauzi frenetic, sau sa taci si sa savurezi fiecare melodie ce curgea. Pentru ca Black Hat sunt niste copii, nu mai mari de clasa a 11-a, dar care ne-au purtat prin piese precum “Whisky in the Jar”, “Time after time” sau “Lemon tree” intr-un mod cat se poate de profesionist si inedit. De remarcat si felicitat momentul in care au cantat una din piesele lui Make, “Marea”.

Revenind plini de viata si muzica, Make si Radu ne-au povestit despre ceva “Paradoxuri erotice” sau despre numarul impresionant de vaci din Bucuresti, neuitand de “piesa cu muraturile” (Colind pentru prieteni) sau “La piata”.

Finalul concertului a venit prin interpretarea pieselor unor buni prieteni: “Tanar si liber” (Ovidiu Mihailescu), sau “Olguta gelofila” si “Fac pe mine” (Daniel Iancu). Ne-am despartit fredonand “Iluzia unei insule” (Valeriu Sterian) si dorindu-ne sa fim, macar din cand in cand, Imperfecti.

Pentru ForeverFolk,

Oana

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.