Alexandru Andries lanseaza “Petala”

Marti, 27 octombrie, incepand cu ora 18.00, la Libraria Carturesti din Bucuresti (str. Arthur Verona. 13, Sector 1, langa cinema Patria), maestrul Alexandru Andries lanseaza cel mai nou album al sau, intitulat Petala. Piesele de pe album (muzica si versuri) sunt scrise, ca de obicei, de Alexandru Andries, cu exceptia piesei Octombrie, o adaptare in limba romana a piesei Octobre a lui Francis Cabrel (www.franciscabrel.com), iar versurile lui Alexandru Andries. Două piese au titluri identice cu unele mai vechi, aparute pe albume mai vechi: Tu (mai exista unul pe Acasa) si Daca (altul decat pe Tacerile din piept). Exista si un tiraj limitat de 300 exemplare pe vinil, pentru audiofili.

Albumul a fost inregsitrat alaturi de aceiasi muzicieni de valoare cu care “Alexe” (asa cum ii spun prietenii) a colaborat in ultimii ani. Astfel, contributia fiecaruia este mentionata in cele ce urmeaza:

alexandru andries – voce, chitara, pian; george baicea – chitara; aurel mitran – si el acolo; sergiu mitrofan – voce; maria ioana mintulescu – voce; victor panfilov – percutie; sorin romanescu – chitara; cristian soleanu – saxofon; mircea tiberian – pian; eugen tegu – bass; tudy zaharescu – tobe

Conform site-ului artistului, albumul va fi disponibil in doua variante: normala si de lux (impreuna cu un album fotografic de vreo 120 pagini). In plus, lanseaza si o carte de specialitate cu DVD atasat, incluzind tot felul de picturi si proiecte de arhitectura ale sale. Cartea se numeste Desen si arhitectura.

Si daca tot vorbim de Alexandru Andries, traditionalul concert de Mos Nicolae va avea loc pe 7 decembrie, incepand cu ora 19.30, la cinematograful Scala din Bucuresti.

Cateva imagini preluate de pe site-ul oficial al artistului

[nggallery id=44]

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Alexandru Andries lanseaza “Petala”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.