Pe scena cu Celelalte Cuvinte

Formatia oradeana Celelalte Cuvinte (care va implini, in luna decembrie, 28 de ani) a sustinut ieri seara, 22 octombrie 2009, un concert in Clubul Silver Church, dupa o absenta de cateva luni pe scenele bucurestene.

Concerte rare, dar faine. Cam asa s-ar putea caracteriza activitatea live a formatiei Celelalte Cuvinte. Poate ca, tocmai din aceasta cauza, aseara, clubul Silver Church a fost plin ochi de fanii trupei. Te-ai fi gandit ca, pe fond de criza, lumea ar dori mai degraba sa stea in casa decat sa cheltuiasca 30 sau 40 de lei pe un concert al unei trupe romanesti. Se pare ca nu e asa. Dar va spun ca a meritat!

Cuvintele s-au urcat pe scena in jurul orei 21.15 si au deschis seara cu piesa care da numele ultimului album de studio, „Stem“. Au continuat cu hiturile de pe albumele Armaghedon, Vinil si Ispita, ocolind cu grija piesele de pe „NOS“. O surpriza placuta a fost regasirea in playlistul de concert a piesei „Lumea de apoi“, dar si melodiile obisnuite, precum „O sa am“, „Neam blestemat“, „Asa e viata mea“ sau „Intre vise“, au fost apreciate.

Calin Pop, solistul si chitaristul trupei, a fost mai deschis cu publicul fata de alte concerte. Fanii au cantat impreuna cu ei melodiile, Calin „cedand“ locul celor din sala la refrene. Am savurat, de altfel, un solo de tobe, gratie lui Leontin Iovan si un mic solo de bass al lui Marcel Breazu. Claviatura lui Tiberiu Pop nu s-a dezmintit nici de data aceasta, fiind pe cat de rascolitoare, pe atat de induiosatoare in intro-ul melodiei „Randul tau“. Piesa „Iarba prin par“ a fost lasata printre ultimele care s-au cantat, iar, in timp ce Cuvintele ne spuneau „Daca vrei“, un cuplu dansa in fata scenei, un gest apreciat de Calin.

Multumind publicului, trupa iese de pe scena lasand in urma lor un nor de fum, datorat tehnicienilor clubului. In strigatele publicului care scandau numele formatiei, Cuvintele se intorc pe scena si incep sa cante „Un sfarsit e un inceput“. Dupa terminarea piesei, Calin prezinta membrii trupei, apoi ies din nou, doar pentru a se intoarce pentru un al doilea bis, cu melodia „Zmeie“ de pe ultimul album. Incet, dupa terminarea piesei, fiecare isi lasa intrumentele pe scena si se retrag in culise, declarand astfel incheierea concertului.

Pe cat de repede s-a umplut Silver Church cu o jumatate de ora inainte de concert, pe atat de repede s-a si golit. Insa publicul nu a fost dezamagit, din contra. Cuvintele au dat tot ce au avut mai bun, sunetul a fost impecabil, ca de obicei, datorita lui Ovidiu Rosu, sunetistul si prietenul trupei, playlistul variat, energiile pozitive, pletele zburatoare, dar placerea de a fi partas la un concert Celelalte Cuvinte a contat, poate, cel mai mult.

Sabina Lazar

Post Author: Raluca

1 thought on “Pe scena cu Celelalte Cuvinte

    Andrei

    (23 October 2009 - 20:41)

    Un concert foarte reusit!
    Din pacate, la unele piese sunetul a fost destul de prost. Eu am stat in fata de tot, poate din cauza asta.
    In spate s-a auzit mai bine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.