Lansare “Cu drag” la Clubul Taranului Roman

A fost un an plin pe plan muzical pentru Alina Manole: lansarea albumului “Luna patrata” din luna martie, festivaluri, concerte atat in Bucuresti cat si in tara. Dar anul nu se putea incheia fara un nou eveniment si astfel am primit, la inceputul lunii sarbatorilor, un nou album “Cu drag”.

Asadar,  pe 4 decembrie, la Clubul Taranului Roman din Bucuresti, s-a  lansat maxi-single-ul Cu drag, cu ale sale 4 piese – colinde si piese de iarna, compozitii proprii, orchestrate in aceeasi maniera folk-jazz, calda, cu care artista ne-a obisnuit.

Lansarea a avut doua parti, deoarece nu puteau lipsi piesele albumului “Luna patrata” iar artista ne-a daruit piesele intr-o maniera mai complexa. Alaturi de Tudor Olaru (chitara- bas) si Adrian Cristescu (pian), au urcat pe scena si Dragos Serbanescu (contrabas) si Dan Nicolau (trompeta).

Cum publicul era nerabdator , lansarea a inceput cu “Amantele” din povestile Alinei, toate inchise in “Cutia Pandorei”. Un invitat al serii ce nu putea lipsi, a fost “Prietenul invizibil” si apoi, ca o razbunare pentru disparitia lui misterioasa am concluzionat spunand ca “daca prietenul invizibil…nu-i, atunci prietenul lui sigur este”.

Sirenele” de uscat si-au facut si ele aparitia pentru a anunta un “Duel cu greiere” cu noi completari ale basului si trompetei care i-au dat un farmec aparte.

Intre piese s-au strecurat si mici povesti sau intamplari de-ale artistei, precum si dedicatia din timpul unui concert caritabil, a piesei “Niciodata inger” catre “un inger de fata”, caci asa cum spune Alina si ingerii au parte de “destine stranse cu usa”.

Cea de-a doua parte a lansarii a constat in piesele de pe albumul “Cu drag” si nu numai. Caci urmeaza perioada colindelor, am ascultat o adaptare a unui colind din zona Moldovei, ce insa nu se afla pe album, dar care cu siguranta ne-a dus cu gandul la Craciun.

Un alt colind incarcat de emotii, a fost de data aceasta o compozitie proprie, o colinda a mamei,  inchinata poate tuturor mamelor si bucuria acesteia daruita de copii.

O alta piesa de pe noul album este “Colinda copacului”, o inregistrare live ce a avut loc in cadrul lansarii albumului “Luna patrata”. Insa noi am ascultat-o si acum intr-o nota mai profunda data de interventiile contrabasului lui Dragos Serbanescu.

“De fiecare Craciun, avem emotiile adunate an de an, iar pe mine ma emotioneaza orice e legat de Craciun” (Alina Manole).

Iata ca exista si colinde altfel, in care noi suntem colindati atat de de Mos Niculae cat si de Mos Craciun, iar toate acestea ne-au fost explicate intr-o “Joaca in zapada”.

La aceasta lansare, Alina Manole a inclus “luna patrata” intr-o sfera mare cat sa include si piesele daruite “cu drag”.

Cum fiecare din noi avem cate un pitic cu o personalitate puternica, piticul Alinei si-a gasit partener de joaca. Un alt pitic de data aceasta cu caciulita rosie si cu bradul aferent de Craciun. Si deci, piticul este in sfarsit fericit caci odata cu publicul, au aplaudat si piticii nostri.

Iubirea monotona si plictisita sau  “Atat de…asa si-asa” a fost acompaniata de “coregrafia” publicului.

O lansare fara multumiri, nu e o lansare completa si deci Alina a multumit celor ce “l-au facut pe piticul ei fericit” si i-au fost alaturi.

A rasarit si in noaptea aceea luna patrata si am avut placuta surpriza sa vedem ca toti din sala cantau cu drag odata, inclusiv cei mici.

Seara s-a incheiat cu un bis cerut cu ardoare de public, cu emotiile Alinei in timp ce canta un colind al carui ritm era tinut de public si cu aplauzele unei sali ridicate in picioare pentru a-si arata recunostiinta pentru spectacolul oferit.

Post Author: Raluca

3 thoughts on “Lansare “Cu drag” la Clubul Taranului Roman

  […] Alina Manole a lansat “Cu drag”, un maxi-single de iarna venit de pe planeta patrata. Cum a fost la lansare va spune Raluca. (eu va spun ca a fost frumos […]

  Lavinica

  (7 December 2009 - 20:58)

  🙂 Cei mici, adica Ioana (caci a fost singurul copil din club), la cei nici 5 anisori stie pe de rost toate melodiile Alinei de pe albumul “Luna Patrata”.
  Colindele Alinei sunt superbe, ca de-altfel toate melodiile ei.
  Sper ca la toate categoriile la care a fost nominalizata sa castige premiile ForeverFolk.

  […] proporţii naţionale sub forma de folk-jazz, început cu “Luna pătrată” şi încheiat “Cu drag” de Alina Manole), evenimente de impact pentru publicul larg precum Folk You şi Folk Maraton, dar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.