Plus Noi – Cantece Crude

In cei aproape doi ani de existenta, ForeverFolk a promovat toate “ramurile” muzicii folk, fie ca a fost vorba folkul clasic al Mariei Gheorghiu, de folk-ironiile lui Daniel Iancu sau ale lui Ovidiu Mihailescu, de jazz-folk-ul Alinei Manole, de folk-rock-ul lui Adrian Berinde sau cantecul de drumetie al baietilor de la Karma.

Si daca vorbim de cantec de drumetie, la inceput de an 2010 va prezentam un album ce apartine acestui sub-gen al muzicii folk. Cu ocazia celei de-a 5-a editii a Festivalului “Ziua de Maine” – Alba Iulia 2009, trupa Plus Noi a lansat primul lor material discografic, intitulat “Cantece crude” (click aici pentru a vedea coperta albumului).

Grupul Plus Noi este alcatuit din: Stelian Petrescu – Padre, Sebastian Kincses – Talisman, Victor Surugiu – Laureatul, Adrian Puiulet – Axante.

Albumul contine 14 piese, compuse in marea lor majoritate de Padre (exceptie fac piesele Prizonier – compusa de Victor Surugiu si Am iubit – o adaptare a unei melodii din repertoriul popular pe versuri de Nicolae Labis).

Piesele nu sunt orchestrate, ci sunt inregistrate in varianta chitara si voci, ceea ce poate explica in parte si titlul albumului – Cantece crude. Interesant de urmarit sunt armoniile vocale pe care cei 4 le realizeaza la unele piese (Am iubit, Evocare). Desi majoritatea pieselor sunt cantece de “ascultat la foc de tabara” din punctul de vedere al tematicii, nu lipsesc nici piesele de dragoste (de ex. Balada aiurea).

Pana veti intra in posesia albumului, va invitam sa ascultati prin intermediul YouTube cateva piese cu grupul Plus Noi.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Plus Noi – Cantece Crude

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.