Intalnire artistica in Big Mamou

Unele concerte au devenit un loc de intalnire al artistilor de prin mai toate colturile tarii si nu doar din Bucuresti. Asa s-a intamplat si in data de 12 martie in clubul Big Mamou, cand am putut asista la un concert de folk cu stiluri din cele mai diverse.

Astfel s-au adunat la un loc Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu, Marius Matache, Nicu Zota, Walter Ghicolescu si Ovidiu Scridon.
Seara a inceput in forta prin “Fericit – nefericit” cu Ovidiu, Puiu si Make pe scena , iar apoi, “Cipilica” lui Ovidiu.

Pentru ca am vorbit de stiluri diferite, am abordat concertul intr-o nota vesela cu piesele lui Marius Matache (Make) “Suavul demodat”, “Colind pentru prieteni” (sau cum multi o mai stiu ,”Muraturile”) si desi a venit primavara, anotimpurile au luat o altfel de intorsatura prin piesa “Toamna” .

Apoi am schimbat registrul prin stilul mai melancolic al lui Walter Ghicolescu si prin intrebarea “Daca lumea ar incepe maine”, ce-am lua cu noi?, s-a intocmit o “Contabilitate” a vietii facand “Popas in alt cantec”, l-am omagiat pe Motu’ Pittis prin o piesa draga lui, “Second hand”, sau am dat “Telefon peste moarte” (poate una din cele mai triste piese ale folkului romanesc). Nu a putut lipsi nici una din cele mai cunoscute piese ale sale “Nu-mi spune”, iar pentru a demonstra ca nu este o persoana trista, ne-a daruit un moment comic recitand din Marin Sorescu si Adrian Paunescu.

Urmatorul la rand a fost Nicu Zota, poate unul din romanticii folkului, pentru ca adesea piesele sale vorbesc despre iubire si formele ei. “Imi este teama sa iti spun”, “Nu e nicio poarta”,”Poiana cu narcise”, “Rondel” sau “Destin” au constituit o parte din repertoriul pregatit pentru acea seara.

Atmosfera a fost animata prin revenirea pe scena a lui Ovidiu Mihailescu. Am cantat impreuna cu Ovidiu “Imperfect”, am ascultat povestea de viata a lui “Ilie” si am salutat o parte din personajele feminine respectiv faimoasa “Lili” si mai noua sa colega exotica “Printesa Ciociosan”.

Cel de-al doilea Ovidiu al serii a fost Ovidiu Scridon iar audienta feminina s-a putut simti “rasfata” prin omagiile aduse femeii prin piesele “Intr-o zi”, “Femeia” sau “Mi-e dor”. Partea sa din recital a fost incheiata prin doua cover-uri si anume “Cea mai frumoasa zi” (Alexandru Andries) si “Amintire cu haiduci” (Valeriu Sterian) , piesa la care publicul si-a adus o contributie importanta.

Seara a fost incheiata prin Puiu Cretu, ajutat de Marius Matache si Ovidiu Mihailescu. Astfel ne-au incantat cu “Dragoste in fan”, “Se duc iubirile”, “Cantec nebun” si “Balada pentru Daniela”. Personajul justitiar, “Cowboy-ul Nelu” a asigurat inca o data buna dispozitie.

Finalul l-a constituit piesa “Tanar si liber” si speranta ca vom avea ocazia sa-i intalnim mai des pe artistii din afara Bucurestiului.

Mai jos puteti vedea o galerie foto de la eveniment

[nggallery id=71]

Post Author: Raluca

1 thought on “Intalnire artistica in Big Mamou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.