La Multi Ani, ForeverFolk! 2 ani de activitate

2 ani de ForeverFolk. 2 ani de cand promovam muzica sufletului tau. 2 ani de cand am creat primul portal de muzica folk din Romania. 2 ani de cand iti oferim tot ce vrei sa stii despre muzica folk.

Pe 19 iunie 2010, ne-am dat intalnire cu cei care ne citesc in Club 100 Crossroads sa ne sarbatorim impreuna cea de a 2-a aniversare. Iar moderatorii acestui eveniment au fost cei despre care scriem. Desi oficial seara avea 3 invitati, Alina Manole (castigatoarea a 2 premii ForeverFolk in 2009), Liviu Nechita (venit special din Italia pentru acest eveniment) si Marius Matache&Folk Band Imperfect, ne-am bucurat tare mult sa vedem ca si alti artisti au onorat cu prezenta aniversarea noastra: Eugen Avram, grupul Cantos, Adi Bezna, Proiectul Tivodar sau Jimmy Zarnescu.

Amfitrion al serii a fost chiar redactorul-sef al siteului – Marius Matache (sau Make, asa cum il mai cunoaste lumea). Tot el a deschis si partea muzicala a serii, cu o piesa a lui Ovidiu Mihailescu, Tanar si liber. De altfel, Make a prezentat in momentele dintre invitati cate doua piese: una compozitie proprie, si un cover (piese de-a lui Daniel Iancu, Teddy Tudoroiu, Ovidiu Mihailescu sau Valeriu Sterian aducand un plus de frumos serii).

Primii invitati prezenti pe scena au fost membrii Proiectului Tivodar (Stefan Tivodar si Alex Nichita), un proiect musical care se anunta din ce in ce mai conturat intr-o zona care trece dinspre folk spre blues.

Si cum tot eram in zona de folk in alte variante decat cele clasice, a venit timpul sa evadam spre mare sub vocea Alinei Manole. Si daca o parte din cei prezenti aveau tricouri marca ForeverFolk (in editia rosie, aniversara), s-a dovedit ca toti cei din sala “au un pitic”. Pentru a incheia intr-o nota vesela, am avut parte de un dialog muzicalo-parodic despre cupluri plictisite, in varianta Alina-Make.

Un invitat special al serii, anuntat din timp, a fost Liviu Nichita (ex Prefix 032). Venit special pentru a ne incanta aniversarea (si nu tocmai de aproape, ci din Milano), Liviu a adus serii o nota calda, de folk clasic, cu piese de dragoste atat in romana, cat si in italiana. De altfel, piesa in limba italiana a “prins” rapid la “spiritul latin” al celor din sala.

Prieteni buni de-ai ForeverFolk, grupul Cantos ne-au onorat nu numai cu prezenta, dar si ne-au facut cadou un moment de recital. Am fredonat cu totii una din piesele fundamentale ale muzicii folk – Om bun, alunecand apoi, usor-usor, in ritmuri de flaut, spre o zona de vis si poezie, in versuri de Nichita Stanescu (Of, Doamne, ceata e tarzie).

Si cum ForeverFolk are prieteni muzicali in toata tara, chiar daca activeaza in principal din Bucuresti, ne-am bucurat de prezenta lui Adrian Bezna. Dincolo de voia buna pe care o raspandeste (chiar daca numele sau are rezonante intunecate), Adrian Bezna reuseste sa aduca pieselor sale un suflu personalizat, fie ca sunt ele unele cu mesaj trist de dragoste rupta, fie ca sunt ele unele sociale, despre haite de lupi care ne absorb pe toti. Si nu a cantat singur ci pe alocuri alaturi de Stefan Tivodar sau Mariana Modolea.

Prezent si el in sala, Eugen Avram ne-a facut sa dansam, Indiferent ce spune lumea. Si bineinteles ca nu a scapat fara un Cantec pentru tine, o piesa pe care a cantat-o intreaga “audienta”.

A fost apoi randul tuturor sa isi demonstreze calitatile vocale, in ritmuri aniversare de “La multi ani!”. Am ciocnit un pahar de sampanie, ne-am bucurat de fiecare gand bun auzit, dar si de orice critica constructive primita de-a lungul celor doi, ne-am promis ca vom merge inainte, si ne-am pregatit de inchiere.

Asa ca Make si-a reluat locul pe scena, si ne-a provocat la un duel pe refrenul piesei “Broasca testoasa”, si ne-a purtat apoi spre “Amintire cu haiduci”. Si cum cei din public nu prea pareau convisi ca s-ar fi terminat, s-a construit incet-incet povestea casei cu pitici din padurea cu alune. Care poveste trebuie ascultata neaparat in varianta regizata de Make.

Intr-o seara in care codul galben de furtuna amenintat Bucurestiul, au fost alaturi de noi prieteni ai siteului, artisti care ne-au facut frumoase cadouri muzicale, momente in care am constientizat faptul ca au trecut doi ani.Imi asum subiectivitatea in a spune ca daca exista un cuvant care sa caraterizeze aniversarea celor doi ani, acesta ar fi ca a fost o aniversare PLINA. De public-cititor si ascultator de folk, de artisti prieteni care ne-au facut parti de recital cadou, de frumos.

Totusi nu ne putem lauda singuri asa ca va impartasim din mesajele celor prezenti si urarile artistilor si cititorilor pentru a va convinge si mai mult.

Laura Matache O seara frumoasa, intima, intre prieteni, ca o petrecere facuta acasa cu oameni frumosi, veseli si muzica buna.

Ar fi minunat daca ar exista astfel de seri mereu… Motive sa sarbatorim folkul, pe oamenii dedicati lui si pe cei care il asculta ar trebui sa gasim mai des. Faptul ca voi ati reusit sa faceti lucrul asta de doi ani, intr-o lume mizera in care ni se impune o alta scara de valori, nu poate decat sa va faca cinste. Eu voi fi mereu alaturi de voi. Si sigur mai e cineva ca mine…

La multi ani!

Zarnescu Alexandru Mie mi s-a parut o seara reusita. Lume multa , musafiri , invitati…….frumos , ce sa mai .

Corina Anca Roth La multi ani si sa ne incantati si pana acum cu stiri si muzica de calitate,care ne unge sufletul, va multumim ca existati…!!!

Panfiloiu Claudiu La multi ani si la multi fani/ Sa numai vorbim de bani/ Vizitatori patimasi/ In “ze list” sa fiti fruntasi/ Make “seful” sa traiasca/ Pe toti sa ne omeneasca/ Iar ai vostri cititori/ Sa gaseasca-n site “comori”/ Muzica buna, concursuri/ Recenzii, concerte, clipuri/ Sa o tineti tot asa/ Pana cand ne-o satura/ Eu acuma ma opresc/ Traiasca cei ce citesc.

Asa ca le multumim tuturor pentru prezenta si ii asteptam sa ne fie aproape si in continuare.

[nggallery id=90]

Post Author: Raluca

2 thoughts on “La Multi Ani, ForeverFolk! 2 ani de activitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.