Aerosmith la Bucuresti

In ultimele luni, fanii AC/DC, Eric Clapton, Bob Dylan si respectiv Aerosmith si-au putut vedea visul cu ochii, de a-i vedea pe scena romaneasca, dupa multe zvonuri si ani de asteptare.  Iar showul legendarei trupe rock Aerosmith a indeplinit sau chiar depasit asteptarile celor prezenti.

Astfel, in data de 18 iunie am ajuns cu sufletul la gura in noua locatie Zone Arena pentru a-i vedea pe Steven Tyler, Joe Perry si restul trupei Aerosmith. Desi zona concertului nu parea sa anunte un concert de calibrul celor de la Aerosmith, totul in jur parand neterminat, atentia s-a mutat rapid pe scena cand trupa Reamonn, opening-act-ul evenimentului, si-a intrat in rol.

Spre deliciul publicului solistul a salutat multimea de oamenii in limba romana si au inceput in forta cu piesa “Faith”. Desi recitalul lor nu a durat mult, piesele precum “Set of Keys”, “Through the Eyes of a Child”, “Aeroplane”, “Star” , “Million Miles”, “Moments Like This”, “Serpentine” “Tonight si “It’s Over Now” ne-au convins ca merita vazuti intr-un concert in care ei vor fi personajele principale. Intre piese ne-am convins de legatura aparte cu publicul roman prin mesajele transmise in limba romana si incantarea lor de a reveni in tara (The Reamonn au fost prezenti la una din editiile BestFest). Nu putea lipsi nici hit-ul “Supergirl”, moment chiar impresionant caci, uitandu-ne in jur, majoritatea oameniilor cantau. E greu pentru o trupa ca, evoluand in deschiderea unui show precum cel al Aerosmith-ului, sa reusesti sa incalzesti publicul, sa-i atragi atentia, ceea ce trupa Reamonn a reusit din plin.

Poate unii din spectatori ar fi dorit ca momentul lor sa se prelungeasca, insa nerabdarea pana cand legendararii Aerosmith aveau sa urce pe scena, crestea din ce in ce mai mult. Si tensiunea se simtea in aer caci asteptarea parea prea lunga, publicul aplauda si striga doar doar vor incepe mai devreme. Insa ca orice vedete, cand asteptarea atingea cote maxime, “cortina” cu insemnele trupei se “prabuseste”, luminile se aprind si showul incepe.

Si iata-i pe scena, Steven Tyler asa cum ne-am asteptat este el singur o aparitie prin vestimentatia lui stridenta insa nici Joe Perry nu era mai prejos. “Love In An Elevator” a dat startul  si Steven Tyler s-a dezlantuit, aruncandu-si in public haina plina de paiete lucioase.

Au urmat piesele “Back In The Saddle” si “Falling In Love (Is Hard On The Knees)”, iar atmosfera de pe scena parea un clip de-al trupei, deoarece totul parea varianta live a videoclipurilor. Aceeasi energie, aceeasi calitate, ca si cum ar fi fost un show pentru prietenii trupei.

Setlist-ul continea piese din cele mai cunoscute pana la cele noi, “Eat The Rich”, “Pink”, “Livin’ On The Edge”, “What It Takes”, “Rag Doll”. Cred ca emotiile au fost amplificate cand balade “Crazy” si “Cryin'” au fost cantate cu pasiune de toti cei prezenti, ceea ce mai rar vezi, chiar la concertele unor trupe celebre.

Dar nici trupa, nici publicul nu s-au oprit aici. Steve a alergat pe scena, a antrenat publicul, si-a aruncat ochelarii de soare si o bratara in mijlocul multimii si a continuat sirul hit-urilor cantate alaturi de toti cei prezenti prin “Jaded”, “Stop Messin’ Around”, “I Don’t Want To Miss A Thing”, “Sweet Emotion”, “Baby Please Don’t Go”.

Trupa a parasit scena imediat ce piesa “Draw the Line” a luat sfarsit, dar concertul nu se putea termina aici. Publicul a strigat, a batut din picioare, a aplaudat minute in sir pentru ca, si de data aceasta, trupa Aerosmith s-a lasat asteptata.

Au revenit pentru bis cu “Dream On”, “Walk This Way” si “Toys In The Attic”. Parasind arena, eram inca sub influenta spectacolului si toata noaptea un “mic Steve Tyler” a cantat piesele favorite in minte, facandu-ne sa fredonam piesele celor de la Aerosmith.

A fost un show fara efecte pirotehnice, fara detalii pe scena, doar muzica si si componentii trupei facand tot showul, iar dintr-o parere strict personala, pot spune ca mai bine de atat nici ca se putea si totusi un asemenea spectacol nu se poate descrie in suficiente cuvinte.

Foto: www.RockStage.ro

[nggallery id=94]

Post Author: Raluca

1 thought on “Aerosmith la Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.