Piese ce merita ascultate (Ep. 38)

Daca v-ati fi imaginat ca cele peste 30 de episoade de Piese ce merita ascultate vor epuiza artistii ale caror piese dorim sa vi le prezentam, va anuntam ca sunteti in eroare. Muzica folk are atat “veterani”, cat si “viitor”, astfel ca va invitam sa ne cititi si ascultati in continuare.

Altcumva este un tanar duo bucovinean, dar cu origini “internationale” (poloneze, respectiv ruse) daca putem spune asa: Ioan Mateiciuc (chitara, voce) si Oxana Sametchina (vioara, voce). Daca pe Ioan Mateiciuc il cunoasteti in special datorita festivalului de folk de la Siret, al carui organizator principal este, violonista Oxana Shametkina face parte si din trupa Simbol, ce ii mai include pe Mihai Boicu sau Eugen Tobos. Piesa pe care v-o propunem este Altcumva, care pare (cel putin prin nume), un imn al duo-ului.


Altcumva – Altcumva

Desi dupa 1990 a fost asociat in special cu colindele provenind din Maramures, Stefan Hrusca a fost consacrat in cadrul Cenaclului Flacara in duo-ul pe care il forma alaturi de Vasile Seicaru. Piese ca Vara promisa, Nunta de flori, Frunze sau cea propusa astazi – Fostele iubiri – ridicau in picioare stadioane sau sali de spectacole din toata tara.

Stefan Hrusca – Fostele iubiri

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Piese ce merita ascultate (Ep. 38)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.