Festivalul-Concurs de Muzica Folk Medias – Cetate Seculara

In perioada 10-11 decembrie 2010, va avea loc la Medias cea de a 27-a editie a Festivalului-Concurs de Muzica Folk Medias – Cetate Seculara. Prima editie a festivalului a avut loc in 1974, in organizarea Clubului Tineretului din Medias, iar editia cu nr. 26 in 2001, traditia fiind reluata dupa 9 ani de Asociaţia Mediaş – Cetate Seculara, în colaborare cu Consiliul Local si Primaria Medias prin Direcţia Municipială pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.

Regulamentul festivalului

Pentru editia cu nr. 27, concurentii pot participa la doua categorii (sectiuni):

 1. Solisti folk;
 2. Grupuri folk.

Varsta minima trebuie sa fie de 14 ani impliniti la data inscrierii. Perioada de inscriere este 08.11- 08.12.2010. Inscrierea se va face completand formularul de inscriere online pe pagina web a Asociatiei (click aici pentru a accesa formularul de inscriere in festival); organizatorii isi rezerva dreptul de a permite inscrierea si in prima zi de concurs, in functie de numarul concurentilor inscrisi pana  la data anuntata.

Concurentii (solisti si grupuri) vor prezenta in concurs:

 • O melodie folk;
 • Un cantec de iarna sau o colinda.

Ordinea de intrare in scena se va stabili prin tragere la sorti. Din motive obiective, participantii la festival pot schimba intre ei ordinea de intrare in concurs, daca au cazut de comun acord. Concurentii inscrisi, care vor sosi dupa efectuarea tragerii la sorti, vor putea intra in scena in ordinea sosirii (dupa ultimul concurent inscris in lista cu tragerea la sorti).

Criteriile de evaluare si punctare a concurentilor in ordinea importantei lor sunt:

 1. Interpretarea;
 2. Compozitia muzicala si versurile –  se va aprecia si puncta de catre juriu prezentarea in concurs  a unei compozitii muzicale proprii, precum si versurile compozitiei muzicale proprii, daca acestea apartin concurentului;
 3. Prezenta scenica;
 4. Impresia artistica;
 5. Originalitatea.

Evaluarea reprezentatiilor se face de catre un juriu alcatuit din:

 • interpreti consacrati in muzica folk;
 • un reprezentant al Directiei Municipiale pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias;
 • un profesor de muzica;
 • un reprezentant al Asociatiei Medias-Cetate Seculara;
 • un reprezentant al mass-media locale.

Juriul concursului are intreaga autoritate de rezolvare a unor situatii neprevazute.

Premierea laureatilor

 • TROFEUL MEDIAS-CETATE SECULARA, care se acorda pentru solistul sau grupul folk ce intrunește cel mai mare punctaj din partea juriului;
 • La fiecare din cele doua sectiuni (solisti folk/grupuri folk) se vor acorda 3 premii (premiul I, II si III) si 2 mentiuni;
 • premiul de popularitate;
 • premiul special al juriului.

Pot fi acordate premii din partea sponsorilor. Valoarea premiilor este: TROFEUL MEDIAS-CETATE SECULARA – 1000 lei; Premiul I – 500 lei; Premiul II – 400 lei; Premiul III – 300 lei.

Cazarea participantilor

Organizatorii asigura pentru participanti cazare gratuita la internat scolar. Participantii care doresc cazare la hotelurile din Medias o vor face in nume personal si contra cost.

Informatii suplimentare se pot obtine la adresa de email directiamunicipalamedias@yahoo.com sau la numarul de telefon 0269-803870, intre orele 7.30 – 15.30, persoana de contact d-na Candescu Cosmina.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.