Folk&Lyrics la Cinema Patria

UPDATE: Evenimentul a fost amanat pentru data de 11 martie si va avea loc la cinema Scala. Mai multe detalii aici.

Asociatia Culturala CIVIS MART va invita in data de 25 februarie 2011, incepand cu ora 19, la Cinema Patria din Bucuresti, la prima editie a festivalului Folk&Lyrics.

Argument

„Folk & Lyrics Fest” s-a nascut din dorinta de a promova simbioza dintre muzica si poezie, avand la baza un concept in premiera pentru Romania. Astfel, pe parcursul editiilor programate pentru prima jumatate a lui 2011, cele mai cunoscute nume ale genului folk si cei mai mari actori ai scenei romanesti vor oferi publicului spectacole inedite, sau altfel spus, arta la superlativ! Intr-o perioada de criza economica si sociala, organizatorii acestui festival intentioneaza sa daruiasca momente de cultura romanilor pentru a-i desprinde, chiar daca doar pentru cateva ore, de realitatea cotidiana.

In prima editie a acestui festival, invitati vor fi maestrul George Nicolescu, Catalin Stepa (fiul Tatianei Stepa) si actrita Maria Ploae.

“Vinovatii” serii

George Nicolescu. Nascut pe 12 martie 1950 la Ploiesti. Debuteaza in 1973 cu piesa Eternitate (muzica purtand semnatura compozitorului George Grigoriu). Absolvent de filologie, sectia Franceza-Romana, trei ani mai tarziu. Membru in Cenaclul Flacara in perioada 1981 -1982 .

George Nicolescu – Ordinea de zi

Actrita Maria Ploae s-a nascut la 19 februarie 1951 in Moldova, pe Valea Berheciului. Absolventa I.A.T.C, clasa Octavian Cotescu. Descoperita de Sergiu Nicolaescu inca din vremea studentiei, care-i ofera rolul domnisoarei Jugu din filmul de actiune dupa romanul lui Vintila Corbu, “Un Comisar acuza”. Regretatul regizor Mircea Veroiu ii incredinteaza rolul Sida, un rol de debut exceptional de bine interpretat, cu sensibilitate, delicatete si franchete in ” Dincolo de pod”, dupa romanul ” Mara” de Ioan Slavici, unde joaca alaturi de nume celebre ale teatrului si filmului romanesc : Irina Petrescu, Leopoldina Balanuta , Petrica Gheorghiu. Alte roluri memorabile realizate de Maria Ploae in filme de referinta pentru cinematografia romaneasca: „Pintea”, „Toamna bobocilor”, „Stefan Luchian”, „Cuibul de viespi”, „Un bulgare de huma”, „Promisiuni”, „Faimosul paparazzo”, „Binecuvantata fii, inchisoare”.

Catalin Stepa, fiul Tatianei Stepa isi etaleaza in concerte talentul mostenit de la mama sa. Catalin canta de cand era copil. A invatat sa cante de la mama sa, desigur. Fiind indragostit de muzica, a colindat toata tara insotind-o pe mama sa la concerte si acum a sosit randul sau sa sustina spectacole.

Bilete

Biletele pentru „Folk & Lyrics Fest” s-au pus in vanzare la casa de bilete a cinematografului Patria, in librariile Adevarul, libraria Mihai Eminescu, Music Store (vis-a-vis de magazinul Muzica), magazinul Unirea etajul 2, magazinul Victoria (parter), Palatul Copiilor, Sala Palatului si statia de metrou Unirii 1, sau on-line pe  www.biletoo.ro. Biletele au pretul de 40 RON.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Folk&Lyrics la Cinema Patria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.