Importante concerte de blues si jazz in Bucuresti

Milo Suchomel International V4 Quintet: Hard Rock Cafe Bucuresti, 15 februarie 2011, ora 21:00

Milo Suchomel revine in Romania, dupa prezenta la EUROPAfest 2010. Formula in care vor evolua: Milo Suchomel – saxofon (Slovacia), Winand Gábor – voce (Ungaria), Lubos Sramek – pian (Slovacia), Peter Dvorsky – doublebass (Cehia), Arek Skolik – tobe (Polonia) si Alex Man – chitara (Romania). Intrarea la concert este libera.

George Baicea  – concertul de lansare al dvd-ului STEALTH: 18 februarie 2011, ora 21:00, Jukebox Club, Bucuresti

Chitarist, compozitor si vocalist, George Baicea este cotat la ora actuala ca fiind unul dintre cei mai buni chitaristi de Electric Blues din Romania. Inceputurile carierei sale muzicale sunt legate de Alexandru Andries, cu care a colaborat la realizarea mai multor albume ale acestuia. Primul sau album solo, “Prins in trafic” a aparut in 2000, iar cel de-al doilea, “Trafic Greu”, in 2001, fiind nominalizat un an mai tarziu la premiile Industriei Muzicale Romanesti, categoria „Cel mai bun album jazz-blues”.

Compune muzica pentru filmul „Incidentul Ankara”, in regia lui Antoniu Vasiliu Berenyi (2001), pentru ca, ulterior, sa inregistreze inca doua albume, „Cinderella”, cu Steve Clarke si Nicu Georoiu (2005) si „Vintage Stories: Jamming In Germany” (2006). Opening-act pentru concertele din Romania ale artistilor Coco Montoya, John Hammond, Eric Sardinas Steve Vai.

Little Willie Littlefield: ArtJazz Club, 25 februarie 2011, ora 21:00

Un senzational entertainer, a influentat timp de decenii muzicieni esentiali ai Blues-Rock-ului precum Fats Domino. Este compozitorul nemuritoarei piese “Kansas City”. Si-a inceput cariera la sfarsitul anilor ’40 la varsta de 16 ani. In multe concerte isi scoate un pantof si canta cu piciorul, asa cum facea o alta legenda a muzicii Jerry Lee Lewis.

Eddie The Chief Clearwater: Jukebox Club, Bucuresti, 23 martie 2011

Biografia completa a lui Eddie The Chief Clearwater o gasiti pe Arta Sunetelor



Smokin’ Joe Kubek and Bnois King: JukeBox Club, 11 aprilie 2011, ora 20:00

Smokin’ Joe Kubek este un chitarist american care, desi nascut in Pennsylvania, creste in Texas si este asociat genului texas blues. In adolescenta, canta cu Freddie King, iar apoi isi infiinteaza propria trupa cu care pleaca in turneu in regiunea Dallas-ului. In anii ’80, il cunoaste pe Bnois King, alaturi de care editeaza mai multe albume si cu care continua sa concerteze si astazi.


Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Importante concerte de blues si jazz in Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.