Tabăra Națională de Folk Calafat – ziua I

Când nu putem ajunge personal la un eveniment din țară reușim însă să aflam cum se desfășoară și care au fost impresiile participanților, pentru a vă ține la curent cu tot ce se întămpla în lumea folkului.

De data aceasta, prima zi a Taberei de Folk de la Calafat ne-a fost relatată de către Puiu Crețu, folkist și de asemenea acum corespondent ForeverFolk.

În perioada 1-7 august, la Calafat se desfășoară cea de-a 14-a ediție a Taberei Naționale de Folk, unde an de an pe malul Dunării vin artisti din toate colțurile țării și chiar din afara ei se reunesc pe aceeași șcenă (mai multe despre ediția din acest an puteți citi aici).

Deschiderea oficială a taberei s-a realizat prin discursul primarului orașului iar noua ediție a adus și mici schimbări, scena fiind acum orientată cu spatele către Dunăre, dând o atmosferă mai placută serilor de folk.

Prima seară i-a adus în centrul atenției pe Cristi Buică, Adrian Beznă, Puiu Crețu alături de Alex Nichita și Andreea Nedelcu, Adela Țițescu, Claudia Ciobanu, Dinu Olărașu,Misteria Carpatică, Foișorul de Folk, Rosen Paskulov și trupa sa Rare Breed care au dat startul serilor de folk din tabără. Publicul de la an la an devine mai numeros și mai receptiv la ce au de oferit artiștii prezenți.

La Calafat nu au venit doar cei care au fost pe scena, printre cei prezenți în tabără mai numărându-se și Doru Stănculescu, Sorin Minghiat, Horia Stoicanu, Icarus, Ioan Mateiciuc, Descântec, Zări, Ana Maria Bordean, Vasile Mardare, Ionuț Mangu și Roxana Zăpârțan, Tituș Constantin și Iulia Mitrea.

În mare, cei prezenți la Calafat sunt obișnuiți de-ai Taberei de Folk, dar la fiecare nouă ediție se adaugă noi grupuri tinere, folkiști în devenire sau tineri care deja s-au afirmat pe scena muzicii folk.

Ca în fiecare an, ziua s-au organizat cântări în centrul Calafatului pentru a atrage cât mai mulți oameni să ia parte la spectacolele organizate seară de seară.

Vă vom ține la curent cu evenimentele din tabăra de folk prin interviuri cu participanții.

zp8497586rq

Post Author: Raluca