Teodora Iacob prezintă “Efecte secundare”

Teodora Iacob este o tanara ce se recomanda ca fiind cantautoare, solista vocal si instrumentista, al carei stil muzical imbina zonele de indie folk cu blues si rock.  Laureata de-a lungul timpului a mai multor festivaluri de folk (Om bun – Bucuresti,  2002; Bistrita Folk – Bistrita, 2005; Prima Iubire – Reghin, 2008, Festivalul Castanilor – Ploiesti, 2009), stilul sau este unul inconfundabil, de multe ori parand o joaca muzicala, adusa insa la un nivel profesionist.

De la primul cantec compus in 2001 (Cetatea mea) pana la primul album lansat au trecut ceva ani (albumul a fost lansat in iunie 2008 in Cluj Napoca) precum si o crestere a artistei spre un stil personal, care se regaseste in piese precum Efect de portocala, Plictis sau Mica hoinareala. Inca de la lansarea primului album, Teodora a colaborat cu instrumentisti (respectiv cvartet si cvintet, tromperte, acordeon) pentru a crea exact ceea ce promitea coperta, anume Efecte speciale.

La inca trei ani distanta, Teodora Iacob lanseaza din nou album. O re-editare a primului album, de data aceasta cu numele Efecte secundare, inregistrat in noua varianta in totalitate alaturi de orchestra de camera. Concertul de lansare a avut loc la Cluj, pe 29 noiembrie 2011, pe scena aflandu-se nu mai putin de 14 persoane: Teodora Iacob (chitara & voce), sapte suflatori (Badescu Oana – flaut, Murgea Sanziana – oboi, Tobac Victor – clarinet, Tapastau Vasile – fagot, Daniel Stefan – corn, Rades Alexandru – trompeta, Dombi Emanuel – trombon), si un cvartet de coarde (Rares Munthiu – vioara, Remus Gaspar – vioara, Mihai Osvat – viola, Mihai Barbul – violoncel).

Teodora Iacob – Plictis

Cu siguranta, albumul se anunta cel putin inedit, daca ne gandim ca aduce la un loc poezia si joaca de pe primul album cu sunetul clar al orchestrei de camera. Alaturi de piesa Plictis, aparuta pe primul album, va invitam sa accesati site-ul artistei pentru detalii suplimentare legate de album.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.