Teatrul Masca si Orasul de sub oras

Pentru cei ce s-au plictisit de concetele din cluburi, sambata a existat o mica exceptie, cand Teatrul Masca a dus folkul intr-un loc neconventional, metroul. De 8 ani de zile, Teatrul Masca organizeaza Orasul de sub oras, eveniment in care aduc oamenilor piese de teatru si muzica chiar pe peronul statiei de metrou Unirii 1, unde se intampla mereu ca trecatorii sa se opreasca din drum pentru spectacole.

Sambata aceasta Orasul de sub oras i-a avut ca invitati pe Marius Matache si Folk Band Imperfect (Radu Tudoroiu si Alex Nichita) care timp de 40 minute au tinut calatorii in loc cu piese proprii, dar si cu coveruri.

Pana la inceperea concertului, statia de metrou a rasunat prin piesele albumului Folk din pana mea!, ca pregatire pentru ce avea sa urmeze. Oamenii au fost receptivi, am observant persoane care au asteptat minute bune pana la ora la care urma sa inceapa concertul, care la final au cantat si ei Amintire ce haiduci si aplaudat dupa fiecare piesa. Si daca ne gandim ca metroul “gazduieste temporar” oameni de toate facturile si cu gusturi diferite, in continua miscare, reusita evenimentului este cu atat mai mare.

Orasul de sub oras dovedeste inca o data ca metroul nu e doar o simpla aglomerare urbana, ci poate fi o gazda primitoare pentru cultura, fie ca se numeste teatru, lectura urbana sau muzica folk. Iar daca oamenii zilelor noastre sunt prea ocupati sa vina aproape de cultura si arta, poate e nevoie ca cineva sa duca arta si cultura mai aproape de oameni.

Poate in felul asta, Teatrul Masca va atrage mai multi spectatori, nu doar pentru piesele de teatru, ci si pentru concertele folk, trezind gustul pentru muzica live si demonstrandu-le celor care au uitat de muzica folk, ca ea, ca orice lucru de calitate, nu a disparut.

Sursa foto

Post Author: Raluca

1 thought on “Teatrul Masca si Orasul de sub oras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.