Piese ce merită ascultate (Ep. 77)

Am ajuns iată la episodul cu numărul 77 al seriei noastre Piese ce merită ascultate. Acordându-și chitara la muzica valurilor de pe țărmul Mării Negre, Liviu Băițel este un creator de artă la fel de îndrăgostit de poezie cât și de muzică, interpretându-și cu mult aplomb propriile creații, atât pe cele poetice cât și pe cele muzicale. Locuiește de ceva vreme în Eforie Nord, renunțând temporar sau, poate, chiar definitiv la minunățiile și forfota capitalei). Ca şi interpret de folk a fost remarcat în 2011 la festivalul de la Mioveni unde, împreună cu prietenul și vecinul său din Mangalia, Gabriel Balasz Tora, sub titulatura Liga Folk, au reușit să impresioneze publicul și juriul fiind recompensați cu marele premiu. Tot în 2011, dar la FestivalulTatiana Stepa” de la Mizil, a obținut premiul al III-lea, una din melodiile prezentate fiind Să trăiești, căpitane, un cântec ferm și extrem de actual, pe care vi-l propunem spre ascultare.

Liga Folk – Să trăieşti, căpitane!

Virgil Suciu nu e o necunoscută pentru cititorii ForeverFolk, fiind unul din cei mai activi folkişti din Mediaş, alături de grupul Motto, alături de care apare constant în evenimentele folk din zonă. Este câştigător al Festivalului Mediaş – Cetate Seculară la ediţiile trecute (să nu uităm că festivalul de la Mediaş a strâns deja 28 de ediţii) şi prezent în recital la ediţiile 2010 şi 2011. A colaborat cu Mircea Rusu în proiectul Mircea Rusu Band. Întru ascultare, vă propunem piesa Fabricată-n rai, în versiune live.

Later edit: La solicitarea domnului Mircea Rusu, autorul piesei Fabricată-n Rai, am decis ștergerea ei de pe site, pentru a-i respecta dreptul de autor asupra creației. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.