Un vernisaj aparte

Vineri, 19 februarie a avut loc vernisajul expozitiei P. 4001, semnata Alexandru Crisan, care reuneste o serie de lucrari realizate in penita, expozitie ce va fi deschisa publicului pana pe 19 martie in incinta cafenelei Readers.

Tematica expozitiei urmareste evolutia personajelor ce intruchipeaza ingeri, demoni sau chiar fragmente contorsionate. Alexandru Crisan este asistent universitar la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti si nu in ultimul rand arhitect. Portofoliul sau cuprinde peste 200 de lucrari (picturi in ulei, pastel, tus, fotografie,etc.).

„Cu trimiteri catre lumile alegorice, titlurile lucrarilor vorbesc despre o prima faza in executia subiectelor, despre dualitate, evolutie, transparenta si interpretare. Formele si prezentele iconice marcheaza experientele  pe care le regasim  in fata  ascunsa a lucrurilor. Tehnica preferata este aceea a dilatarii  acestuia intr-o experienta optica a realitatii supraexpuse, permitand astfel vizualizarea curgerilor  cromatice si a reactiei suportului.”, spune artistul Alexandru Crisan.

Poate ca postmodernismul in arta este mai greu de inteles pentru majoritatea, iar aprecierea unor astfel de lucrari poate depinde foarte mult de intelegerea lucrarilor insa in timpul vernisajului, artistul nu a ezitat sa se opreasca sa explice oricui vroia, de la tehnica prin care au fost realizate, la modul in care trebuie privita lucrarea sau distanta corecta pentru a o privi in ansamblu.

Atmosfera a fost intretinuta de un pianist alaturi de o tanara cu o voce placuta care au adaptat piese cunoscute pe ritmuri de jazz. Asadar, daca sunteti amatori de arta nu ezitati sa vizitati expozitia, poate chiar oprindu-va la o cafea in Readers.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.