O zi perfectă acasă

A trecut ceva timp decând nu am mai povestit și despre alte pasiuni ale noastre, nu doar despre folk. V-am mai povestit în timp despre călătorii și locuri frumoase de vizitat, despre piese de teatru sau despre alte activități culturale, dar totuși nu trebuie să neglijăm nici momentele în care parcă nu vrei decât să stai acasă, cu o cana de ceai/cafea aburindă și să te relaxezi.

Pentru mine o zi perfectă nu e doar reprezentată de o aventură undeva în afara orașului sau la vreun eveniment, cât uneori poate fi acasă, într-o zi ploiasă ca acum, înfofolită bine într-o patură și în compania unei cărți pe măsură. Acasă trebuie să fie echivalent cu locul unde te simți cel mai în siguranță, un refugie de la haosul din lumea de afară, așa că întotdeauna o să aleg o rupere de cotidian cu un film bun sau o carte pe măsură.

bath-reading-trayRețeta e simplă. Se ia un fotoliu mare, preferabil în care să încapi cu totul ghemuit, o pătură pufoasă, un chai latte cu mango (dacă n-ați încercat încă așa ceva… nu știți ce pierdeți) iar ca totul să capete o ambianță minunată, iar pentru fondul muzical (suntem totuși pe un site de muzică), în zilele reci de toamnă sau iarnă, cel mai bine se mulează Cântece de șemineu, albumul lui Nicu Alifantis.

Când provocarea a venit de la Stona prin intermediul Blogal Initiative, nu am putut să nu mă duc cu gândul la o baie luxuriantă cu un spatiu mare, o cada pe măsură cu un suport pentru carte și de ce nu un pahar de șampanie/ vin, cu multe lumânări parfumate în jur și o muzică relaxantă… ce poate fi mai frumos?

Dacă inițial v-am propus Nicu Alifantis pentru o zi acasă, departe de vremea urâtă de afară, la ce alte piese v-ați gândi pentru o zi de răsfăț? Poate un folk jazz al Alinei Manole? De ce nu Liviu Nichita cu piese precum sau chiar Poesis?

Tu cum ai vedea o zi relaxantă acasă? Care ar fi playlistul tău ideal? Lasă-ne sugestii în comentarii și poate reușim să alcătuim un playlist perfect pentru a îndulci un pic zilele mohorâte. Promitem un articol cu playlist-ul ploii.

În perioada 13-15 octombrie, STONA, divizia de retail a Algabeth Stone Group, cu ocazia lansării magazinului online, organizează Zilele Porţilor Deschisela sediul situat în apropiere de Ploieşti (transportul este asigurat din București, iar joi. 13 octombrie, și din Brașov). Iar vineri, 14 octombrie, invitat special este Lorand Soares Szasz, care va povesti celor prezenți despre căi de dezvoltare a afacerii.

Sursa foto

Post Author: Raluca

2 thoughts on “O zi perfectă acasă

  Marius Matache

  (12 October 2016 - 16:40)

  Ia sa incep eu: Nicu Alifantis – Ea si ploaia
  https://www.youtube.com/watch?v=AJDsE2elvzo
  A fost o surpriza si pentru mine, nu stiam piesa 🙂

  Oana

  (13 October 2016 - 17:41)

  Have you ever seen the rain? Numai buna pentru savurat ceaiul pe ploaie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.