Targul National de Turism Rural de la Albac 2013

Intr-o localitate ascunsa in muntii Apuseni, in fiecare an are loc Targul National de Turism Rural de la Albac, un alt eveniment sub marca Consiliului Judetean Alba. Consiliul Judetean ne-a obisnuit cu evenimente culturale din cele mai diverse, aratand o implicare impresionanta, atat de rara fata de alte judete din tara.

De data aceasta, in weekendul 7-8 septembrie daca va doriti o escapada departe de agitatia oraselor mari, departe de zgomot si agitatie, Albac ar putea fi destinatia ideala. Pasionatii de pescuit vor avea ocazia sa-si demonstreze maestria in Concursul de pescuit „Cupa aventuri în Apuseni”  ce va incepe inca de vineri si se va incheia duminica totalizand un numar de 4 manse de concurs. Daca cu un concurs de pescuit nu am reusit sa va atragem, atunci cu siguranta concursul gastronomic, unde numeroase bucate preparate intr-un mod traditional isi vor astepta degustatorii, va atrage numerosi vizitatori.

Pentru o mai buna promovare a turismului rural, adesea neglijat de multi, se va organiza o vizita la pensiunile din zona inscrise la targ si de asemenea, pentru imbunatatirea turismului si semnalarea problemelor actuale se vor organiza o serie de seminarii special gandite pe tema turismului si a unu management eficient. Nu pot lipsi nici spectacolele folclorice caci vorbim de un targ de turism rural iar ziua de sambata se va incheia intr-un mod inedit prin artificii si un foc de tabara.

Ne-am obisnuit de-a lungul anilor sa descoperim evenimente spectaculoase in judetul Alba care de la an la an aduc mereu ceva nou si inedit. De  la Festivalul de folk “Ziua de Maine” (care s-a dovedit de-a lungul anilor a fi unul din cele mai puternice festivaluri de acest gen din tara), Festivalul de Teatru (unde de asemenea mari actori din tara au venit special pentru a-si pune in scena cele mai importante piese), festivalul cetatiilor dacice si acea intoarcere in timp pe care o ofera, la ceva autentic si aproape de traditiile romanesti ale targului de turism rural. Echipa ForeverFolk isi muta “sediul” pentru un weekend la Albac si cu siguranta va vom povesti mai pe larg despre acest targ.

Targ_turism_rural_Albac

 

Post Author: Raluca

2 thoughts on “Targul National de Turism Rural de la Albac 2013

    […] După cum vă spuneam, săptămâna acesta sunt plecată iar din București. Am ales să fug de nebunia care se rezumă la Roșia Montană, câini comunitari și deadline-uri diverse (despre toate acestea am timp destul să mă ocup de luni încolo) și să îmi acord un respiro, cu descoperit de locuri noi. Alături de oameni vechi Despre ce descoperi când o iei pe primul drum la dreapta (inside joke) o să vă povestesc săptămâna viitoare. Nu de alta, dar e un articol cu documentare, iar eu sunt într-o pauză de fix câteva ore între două plecări (destinația fiind, de acestă dată – Albac și târgul de turism rural de acolo) […]

    […] In toamna, in drum spre Albac, pentru Targul National de Turism Rural (despre care am scris aici), am descoperit un oras ce incearca sa se modernizeze, un oras despre care abia auzisem. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.