Festivalul Cetatilor Dacice, Ighiu 2014

In fiecare an, in judetul Alba are loc Festivalul Cetatilor Dacice, unul din numeroasele evenimente ce se desfasoara de-a lungul anului sub organizarea Consiliului Judetean Alba. De la an la an, festivalul ia o si mai mare amploare si reuseste sa aduca un numar mare de turisti, multi revenind la fiecare editie.

Si noi am fost partasi in anii trecuti la cateva editii (despre care puteti citi maIntreceri dacice 1i multe aici), asa ca suntem indreptatiti sa va recomandam editia cu numarul VIII, care se desfasoara anul acesta la Ighiu. Asadar, weekend-ul acesta (20-22 iunie) la Ighiu veti putea asista la un concert cu adevarat special de orga in biserica reformata, un mars de noapte al luptatorilor daci si romani ce vor porni din cetatea Alba Iulia, iar seara se va incheia cu un concert Cargo.

Unul din momentele cele mai importante ale acesti festival consta in prezentarea trupelor romane, dar si a luptatorilor daci printr-o reconstructie ampla a vietii din acele vremuri. Insa punctul culminant il reprezinta intrecerea intre localitati pentru a se decide cine va avea onoarea sa gazduiasca editia urmatoare.

Asadar, daca aveti timp, sau sunteti in zona, nu ratati acest festival caci va veti alege cu cateva momente si experiente unice. Iar daca nici acum nu v-am convins, va las cu clipul de prezentare al festivalului.

Pentru mai multe detalii legate de desfasurarea acestor zile va oferim si  Program – Festivalul Cetatilor Dacice.

 

Post Author: Raluca

1 thought on “Festivalul Cetatilor Dacice, Ighiu 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.