byron lansează DVD-ul “Live Underground”

Dupa putin mai mult de 5 ani de la debutul scenic (primul lor concert avand loc pe 1 decembrie 2006) si aproape tot atati de la primul album lansat – Forbidden Drama (2007) – byron va asteapta la Silver Church, pe 3 mai 2012, pentru lansarea DVD-ului Live Underground.

DVD-ul, realizat cu participarea HBO Romania, este un concert inedit filmat la peste 100 de metri sub pamant, in salina din Turda, iar evenimentul de lasare va cuprinde doua reprize de concert (unplugged si electric), dar si proiectia unui documentar despre salina Turda prezentat si narat de Marius Florea Vizante.

Concertele (ca de altfel si albumele prezentate pana acum) sunt momente pe care cei din trupa reusesc sa le personalizeze si sa le aduca la stadiul de experiente muzicale fascinante. Daca primul album (Forbidden Drama – lasant in 2007 si prezentat sub forma unei structuri de piesa de teatru – cu 3 acte si epilog) prezinta un amestesc eclectic de art-rock si alternativ, cu tuşe progresive si clasice, cel de-al doilea (A Kind of Alchemy – 2009) demonstreaza ca niste muzicieni profesionisti sunt cei care evolueaza in timp, aducand o instrumentatie diversa si influente variind de la blues la funk. Cel de-al treilea album, lansat in urma cu un an – Perfect – este o colectie de cantece romanesti cunoscute, reinterpretate in versiune proprie. Albumul este, de altfel, unul in care stilul trupei si colaborarea cu alti artisti – precum Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Virgil Iantu sau Nae Caranfil – a dus catre o combinatie de genuri de la rock alternativ la folk, jazz, blues, swing si chiar trip-hop.

Pe langa concertele de promovare ale trupei si constanta in a lucra noi materiale discografice, cei la byron au dezvoltat si o serie de experiemente artistice, trecand prin muzica, teatru (Nevestele vesele din Windsor – in regia lui Alexandru Tocilescu) si promovarea trupelor tinere (sub forma concursului Rock Your High, ce a avut deja 3 editii).

Lasarea DVD-ului Live Underground, va fi, cu siguranta o continuitate a tuturor proiectelor muzicale si mereu inedite ale celor de la byron. Daca in 2008, la Teatru 74, se inregistra pentru prima data in Romania un concert live underplugged, alaturi de Alexandru Andries si Paula Selling (inregistrare ce va fi prelucrata sub forma DVD-ului Acoustic Drama), in noiembrie 2010 cei de la byron coboara in Salina Turda.

Live Underground este un material filmat la peste 100 de metri adancime, pe parcursul a doua zile, cu ajutorul a 8 camere video (din care una urcata pe o macara lunga de 12 metri) si care beneficiaza de invitati speciali precum Nicu Alifantis, Ioana Mantulescu, Alex Gorneanu, Rene Popescu si Gabriel Balasa. Rezultatul este un DVD ce contine setul unplugged sustinut de byron pe insula de sare de pe lacul subteran, concertul electric care a avut loc in amfiteatrul din mina Rudof, un documentar prezentat de Marius Florea Vizante, interviuri, secvente de makeing-of si alte surprize. Ca o premiera pentru Romania, materialul va fi lansat – in editie limitata – si in format Blu-Ray.

Astfel, sunteti asteptati pe 3 mai, in The Silver Church, pentru lansarea Live Underground, de la ora 21:00. Pretul unui bilet de intrare este 30 de lei. Evenimentul este realizat cu participarea HBO Romania, iar mai multe informatii despre byron puteti afla de pe site-ul oficial, Facebook si Twitter. O idee despre ce veţi găsi pe albumul Live Underground găsiţi în videoclipul de mai jos.

Sursa foto: pagina oficiala de facebook byron music

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “byron lansează DVD-ul “Live Underground”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.