Trupa Maya în Bucureşti

Deşi anul acesta au ajuns mult mai des în Bucureşti, abia săptămâna aceasta am reuşit să ajung la un concert de-al clujenilor de la Maya, prilej de a asculta piesele cunoscute în noua componenţă.

În noua formulă a trupei Maya, Mishu Călian schimbă chitara pe clape, Tudor Bădescu şi Sorin Zamfir rămân ca până acum, chitara bas respectiv tobe, “noutăţile” (desi ei evolueaza in aceasta formula de ceva vreme) fiind reprezentate cei 2 chitarişti, Peter Szocs (chitară electrică) şi Claudiu Vintilă (chitară acustică).

Piesele pe care le ştiam chiar şi dinainte de trupa Maya (din “epoca folk” a lui Mishu mai exact) au îmbrăcat o nouă formă, poate chiar cea mai bună de până acum. Singura problema a acelei seri a fost faptul că în Joy Pub au reusit să se adune destul de puţini oameni, majoritatea prietenii celor de pe scenă, iar o trupă ca Maya ar merita o mediatizare şi promovare mult mai mare. Din păcate, băieţii se bucură de un public mai numeros în special în Cluj, dar poate încet-încet se va remedia şi această problemă şi în Bucureşti.

Au fost piese care îmi erau necunoscute, dar şi piese pe care le ştiam de când Mishu cânta singur, cum ar fi Mitel şi Scrum, pe care le-a integrat într-un moment de “folk” (ghilimelele se datorează glumelor din public “Mishule, asa e folkul la voi, la Cluj?”. Nu a lipsit nici Viteza sângelui meu, o piesă îndrăgită de mulţi şi pe care am susţinut-o cu ceva timp în urmă pentru Battle of Songs.

Repertoriul Maya include în marea lor majoritate piese în limba română, dar orice regulă are şi o excepţie iar în acest caz se numeşte London. Iar Mishu s-a asigurat că am înţeles cu toţii că el şi colegii săi de trupă sunt niste Rockstar-uri de când se trezesc până seara, cântând piesa cu acest nume de două ori, inclusiv în timpul bis-ului.

Publicul s-a bucurat de show-ul băieţilor aplaudând şi cântând de fiecare dată când recunoşteau piesele. Uitasem cât de mult îmi place această trupa şi de acum voi avea grijă să nu mai ratez concertele, ceea ce vă recomand şi vouă. Şi poate după un timp vom fi nevoiţi să ne rezervăm bilete cu mult timp înainte, aşa cum facem pentru alte trupe mari. Dar ca sa vă conving că nu îi laud pe aceşti băieţi degeaba, vă las să ascultaţi una din piese lor cele mai cunoscute, Viteza sângelui meu:

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.