Cântece în oglindă (Ep. 27)

Adrian Păunescu este un nume important pentru muzica folk, atât prin poeziile sale transpuse pe muzică de numeroși artiști, dar și datorită Cenaclului Flacăra, o instituție care a contribuit la dezvoltarea genului. În episodul 27 al rubricii noastre Cântece în oglindă vă propunem un text – Ultima zi – pus pe note inițial de regretatul Alexandru “Jimmy” Zărnescu.

Alexandru Zărnescu – Ultima zi (Ce a fost, a fost)

Cea de a 2-a variantă îi aparține lui Marian Cotîrță, component al grupului Vouă, dar pe care v-o prezentăm în varianta interpretată de Puiu Crețu, așa cum apare pe albumul Societatea abruptă, lansat în 2012.

Puiu Crețu – Ultima zi

Seria de articole Cantece în oglindă îşi propune să vă prezinte câte 2 piese care au aspecte în comun (cel mai frecvent textul), dar care sunt interpretate, în versiuni diferite, de 2 artişti diferiţi. Nu ne propunem să stabilim care din cele două piese este mai bună, dar vă invităm să ne spuneţi ce vă place la una din variante.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Cântece în oglindă (Ep. 27)

    flori

    (22 June 2012 - 21:22)

    prima varianta imi place mai mult. nu ma pricep eu la muzica, dar mi se pare ca la prima varianta dramatismul vocii si liniei melodice sunt in perfecta concordanta cu textul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.