Cântec fără răspuns

Cântec fără răspuns vine din pana lui Nichita Stănescu tocmai la Cântece în oglindă, chiar astăzi, 31 martie, când aniversăm ziua de naștere a marelui poet. Vinovații fără vină din episodul de azi se numesc Nicu Alifantis, Victor Socaciu și mult mai tânărul Radu Comănescu. Că tânărul artist e mai la început, în etapa de căutări (i-am spus personal că nu e bine să te “răstești” la auditoriu), nu m-a împiedicat să îl încurajez. Tocmai compania selectă sper să îl ambiționeze să crească, să se perfecționeze, se numește EVOLUȚIE.

Dacă vorbim de Nichita, aș vrea să vă semnalez albumul Zoltan Butuc, intitulat Frunză verde de albastru, ce a fost lansat duminică, 2 aprilie, la Serendipity Tea din București. Pentru că Nichita Stănescu rămâne un reper, iar muzica folk cred că a contribuit la acest fapt.

Seria de articole Cântece în oglindă îşi propune să vă prezinte câte 2 sau mai multe piese care au aspecte în comun (cel mai frecvent textul), dar care sunt interpretate, în versiuni diferite, de 2 artişti diferiţi. Nu ne propunem să stabilim care din cele două piese este mai bună, dar vă invităm să ne spuneţi ce vă place la una din variante.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.