Încă două festivaluri confirmate: Mizil și Batca

Nici nu a apucat articolul nostru despre festivalurile toamnei să dispară de pe prima pagină a site-ului că au fost confirmate încă două evenimente importante pentru muzica folk. Și când spun importante nu mă refer neapărat la dimensiunea lor, ci la faptul că se desfășoară în comunități mici (Mizil și Drăgășani), unde genul folk a fost neglijat ani la rând.

Primăria Mizil organizează, în zilele de 12 şi 13 octombrie a.c., a 4-a ediţie a Festivalului de Muzică Folk Tatiana Stepa. Sunt invitaţi să participe creatori şi interpreţi de muzică folk (neconsacraţi), indiferent de vârstă. Organizatorii anunță acordarea de premii substanţiale pentru cei mai merituoși concurenți. Înscrierile vor fi însoţite de un CD sau MP3 (ce vor sta la baza preselecţiei), o scurtă prezentare, fotografie, nr. telefon (e-mail) şi se vor trimite la adresa poştală Primăria Mizil, B-dul Unirii nr. 14, jud. Prahova, cod poştal 105 800 (cu menţiunea: Pentru festivalul de muzică folk) sau la adesele de e-mail: leonidacondeescu@yahoo.com, primaria@primaria-mizil.ro.

Preselecţia se va face pentru cel mult 3 şi cel puţin 2 piese. Candidaţii admişi vor fi anunţaţi la adresele de contact indicate de ei. Aceştia vor plăti o taxă de participare de 50 de lei/persoană, banii urmând să fie achitaţi în numerar la caseria Centrului Cultural Adrian Păunescu în ziua intrării în concurs.Informaţii suplimentare la telefoanele 0722/ 653 808; 0244/ 250 027; 0244/ 250 008.

Un al doilea eveniment confirmat este Folk Fest 2012 Drăgășani. Astfel, Primăria Drăgășani, în colaborare cu Folk Music Company, organizează pe 6 octombrie 2012, în cadrul Zilelor Drăgășaniului, o seară dedicată muzicii folk. Capul de afiș al serii este Mircea Vintilă, alături de el urmând să evolueze grupul Alutus, John – Băiatul de la țară, Mihai Mălăiescu, Mihai Preda, Profu’ de Mate, Marian Scorbureanu.

Concertul va avea loc la Arena Batka, iar spectacolul va fi prezentat de Dana Liță de la Radio Horion Craiova.

In concluzie? Bafta tuturor festivalurilor si multe inainte.

Post Author: Marius Matache

6 thoughts on “Încă două festivaluri confirmate: Mizil și Batca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.