Piese ce merită ascultate (Ep. 84)

Grupul Folk Arhaic a luat fiinţă în luna noiembrie 2011, din iniţiativa cantautorului Nicolae Doboş, grup care se doreşte a fi o”ceată de haiduci” din folkul românesc care, prin muzica lui, sa aducă spectatorului sensibilitatea, romantismul, dar şi trăirile românilor din vremurile apuse sau din zilele care vin.

Piese ce merita ascultate

Sub cârmuirea lui Nicolae Doboş – voce, fluier, caval, duduk, shell, blockflote, Sorin Preda – voce, chitara şi Andrei Măceşanu – percuţie, Arhaicii prezintă prin muzica lor „un fel de a vorbi pe limba sufletului românesc”. Muzica grupului, compusă de Nicolae Doboş, este o poezie cântată pe versurile “cronicarilor” Adrian Păunescu, Lucian Blaga, Ion Mărgineanu, Lucian Avramescu, Gellu Dorian, Vasile Muste, Nicolae I. Nicolae, Valeriu Armeanu şi încă mulţi alţii.

Grupul Folk Arhaic – Pasărea care mă strigă

Pe prietenul Virgil Suciu îl așteptăm demult cu un album și se pare, după piesele postate, că în sfârșit s-a apucat de treabă. El va fi unul din artiștii în recital la Festivalul Mediaș – Cetate Seculară din luna decembrie. Dacă prima oară la Piese ce merită ascultate a venit cu o piesă Fabricată-n rai, astăzi îl ascultăm cum Viaţa va merge-nainte.

Later edit: La solicitarea domnului Mircea Rusu, autorul piese Viața va merge-nainte, am decis ștergerea ei de pe site, pentru a-i respecta dreptul de autor asupra creației. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.