Weekend în București – recomandări

Dacă vă petreceți weekend-ul în București și nu aveți încă planuri stabilite, am făcut o trecere printre evenimentele de la acest final de săptămână – multe și din domenii diverse, de la muzică la film, de la teatru la târguri de carte și venim către voi cu o serie de recomandări. Sperăm să vă fie de folos.

weekendZilele filmului german. Între 9 și 15 noiembrie, la Cinema Studio vă așteaptă 31 de filme de lung și scurt-metraj, atât documentare, cât și ficțiune. Prețul unui bilet este de 10 ron, iar detalii despre program găsiți pe site-ul Goethe Institut.

Dacă tot vorbim despre film, finalul acestei săptămâni coincide cu finalul Festivalului de Film Polonez – Filme cu soț. Prezentat într-o formulă inedită, festivalul a propus – pentru fiecare zi – proiecția a câte două filme: unul dintre producțiile ultimului an, cel de-al doilea, un clasic al cinematografiei poloneze. O punere în oglindă între clasic și modern, ce poate mai poate fi vizionată pe 9 și 10 octombrie în Studioul „Horia Bernea” din incinta Muzeului Național al Țăranului Român. Programul îl găsiți aici.

Viața e frumoasă ne aduce aminte Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului Muzical, aflat la cea de-a cincea ediție. Începând de pe 8 noiembrie până pe 18 noiembrie, vă puteți bucura de spectacole și gale de operetă sau muzical, dar și concerte de fado (Dulce Pontes), cabaret berlinez  (The Tiger Lillies), doine și muzici străvechi balcanice și persane (Grigore Leșe și invitații săi) sau muzică religioasă (Corul Teatrului Național de Operetă). Festivalul este organizat de Teatrul de Operetă Ion Dacian și pe site-ul dedicat puteți găși informații despre program și bilete.

Un festival despre care am scris și pe care îl recomandăm cu drag, punând luna noiembrie sub semnul Love Unlimited este Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Primele spectacole vor avea loc în acest weekend.

Pentru pasionații de cărți, până duminică vă așteaptă la Sala Dalles cel mai mare târg de carte cu discount, Kilipirim. Între orele 10.00 – 20.00, mai bine de 30 de edituri românești și străine vă așteaptă cu pachete promoționale și discount-uri de până la 70%, în cea de-a XV-a ediție a unui târg ce a devenit mai mult decât o tradiție frumoasă pentru cititorii pasionați.

Iar dacă vă doriți mai degrabă o seară la teatru, cea de-a opta ediție a Festivalului Măsti Europene la…Masca aduce în fața publicului românesc pe actorii companiei Theatre de l’Ange Fou, companie înființată în 1984 la Paris și ale căror spectacole iau forma unor călătorii în care personajele străbat locuri și timpuri, unele reale, altele imaginare. Spectacolul prezentat la București este Vis de Prometeu, iar detalii despre programul festivalului găsiți aici.

Acestea fiind spuse, vă dorim un weekend frumos!

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.