Recomandari de weekend in Bucuresti

Continuam seria de recomandari pentru acei dintre voi care petrec finalul de saptamana in Bucuresti. Pentru acest weekend avem film cubanez, carte pentru copii si doua concerte speciale, in ton cu sarbatorile care se apropie.

Weekend de Film Cubanez – 9-11 decembrie, la Cinema Union. Cinematografia originala si puternica cubaneza este adusa la Bucuresti de Ambasada Cubei in Romania si Institutul Cervantes din Bucuresti. Printre filmele recomadate se numara cele ale regizorului Tomás Gutiérrez Alea, care prezinta o impresionanta ecranizare a romanului lui Ilf si Petrov, “Douasprezece scaune” si o serioasa satira sociala pornind de la istoria unui muncitor inmormantat cu cartea sa de munca, fara de care existenta lui nu poate fi dovedita. Va mai asteapta si povesti de familie sau conflicte de dragoste din sate cubaneze. Biletele si abonamentele s-au pus deja in vanzare la Casa de Bilete a Cinema Union. Informatii despre filmele pe care le puteti viziona si program gasiti aici.

Vienna Classic Christmas – 9 decembrie, Sala Palatului, ora 19.30 – Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna se opreste la Bucuresti, in cadrul unui turneu national, ce se va desfasura pana pe 21 decembrie. Spectacolul Vienna Classic Christmas, prezentat de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss (Johann tatal si fiul, dar si Josef si Eduard Strauss), precum si cu lucrari ale altor compozitori vienezi. In acest an, invitat special in concert este soprana Irina Iordachescu. Descendenta a dinastiei lirice Iordachescu, soprana este recunoscuta pe plan national si international pentru calitatile vocale si interpretative remarcabile.

Concertul de Craciun al Corului National de Camera MADRIGAL – 9 decembrie, Ateneul Roman – Programat initial pentru o singura reprezentatie (cu incepere de la ora 20), la cererea publicului concerul traditional de Craciun al Corului Madrigal se va sustine, in aceeasi zi, si de la ora 16. Ulterior, va urma un turneul in intreaga tara. Spectacolul de Craciun este inedit prin prezentarea colindelor romanesti, in succesiunea originala in care au fost inregistrate pentru prima oara pe disc de vinyl, in urma cu 45 de ani. Acestea vor fi interpretate de prestigiosul cor sub bagheta dirijorilor Voicu Popescu sau Anna Ungureanu. Biletele pentru concertul extraordinar gazduit de Ateneul Roman costa 150 sau 200 de lei si sunt disponibile in toata reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa le comande, o pot face si online. Turneul national este oferit de Corul National de Camera Madrigal tuturor celor care iubesc traditiile romanesti si isi doresc sa vada un concert de Craciun cu adevarat deosebit.

Targul de Carte MiniLibri – 7-9 decembrie, Mall Plaza, intre 10 si 20 – Singurul targ de carte destinat exclusiv copiilor va asteapta cu cele mai frumoase carti pentru copii, softuri educationale si e-readere. In plus, copiii care vor merge la miniLibri vor putea face schimb de carti intre ei. Trebuie doar sa isi aduca de acasa cartile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund varstei lor, iar la targ, dupa negocieri chibzuite cu alti copii, se vor capata cu noi povesti, noi legende, noi aventuri. La miniLibri se vor colecta in acest an si carti pentru biblioteci rurale, deci va asteptam nu numai sa plecati cu carti, ci si sa veniti cu ele la targ. De asemenea, organizatorii au pregatit jocuri, concursuri amuzante si tombole cu premii, ateliere de imaginatie – activitati de scris si ilustrare povesti, dar si o expozitie cu vanzare – obiecte decorative create de copiii de la Gradinita Bambi. Intrarea este gratuita.

Va dorim un final de saptamana minunat!

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.