Piese ce merită ascultate (Ep. 86)

La fiecare ediție a unui festival de muzică folk este imposibil să nu apară unul-două nume noi printre concurenți. Astăzi avem o ediție specială de Piese ce merită ascultate dedicată unor concurenți ce au participat la Festivalul Concurs de Muzică Folk Ziua de Mâine 2012 de la Alba Iulia.

Piese ce merită ascultate

Pe Petre Ancuța (foto dreapta – credit Augustin Radu) l-am cunoscut la Brăila, deși auzisem de el cu ocazia festivalurilor precedente (Tg. Jiu, Ploiești), iar la Alba Iulia a fost unul din concurenții mei favoriți. E din Tg. Jiu, a absolvit Facultatea de Teatru la Cluj-Napoca, iar acum este masterand la UNATC in București. A absolvit și Școala Populară de Artă din Tg. Jiu. Teatrul și muzica le îmbină în musical. După ce la Cluj-Napoca a jucat în Jesus Christ Superstar, masterul de la București l-a adus în ipostaza de a juca în Chicago. La Piese ce merită ascultate vă propunem o interpretare live a piesei Balada motanului.

Petre Ancuta – Balada motanului

Tot la Alba Iulia am ascultat-o prima oară pe Mihaela Simai, sau, pe numele ei de scenă Melaz. Mi-a atras atentia inca de la preselectie vocea ei, una foarte interesanta, bine definita si lucrata. In ultima seara, dupa gala, am stat la povesti despre cum vede muzica si ce vrea de la ea. Isi doreste sa adauge langa chitara si un pian, un bass si o toba, pentru a produce o muzica mai complexa. Iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure, pentru ca muzica folk are nevoie de tot felul de experimente si influente. Pe Melaz o puteti asculta azi cu piesa Totul e posibil. Inclusiv in muzica, daca iti doresti cu adevarat, as adauga eu.

Melaz – Totul e posibil

Organizatori: CJ Alba si Cultur’Art

Parteneri în organizare: Casa de Cultura a Sindicatelor Alba IuliaCasa de Cultura a Studentilor Alba IuliaAsociatia RYMAMuzeul National al Unirii Alba IuliaArt Café Downtown

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.