Cântece în oglindă (Ep. 31)

Un nou episod de Cântece în oglindă pe versuri de Adrian Păunescu, dar special pentru că vă propunem nu două, ci trei variante ale textului Romanță de toamnă, chiar dacă toamna a trecut demult, iar iarna stăpânește întreaga țară. Pe rând, vă invităm să îi ascultați pe Vasile Mardare, Mircea Rusu și o variantă al cărui autor nu îl știu, dar care știu că se cântă foarte frecvent în cercurile montane, sub numele de Tincturi de frunze (dacă autorul ne citește, chiar îl rog să posteze în comentarii).

Vasile Mardare – Romanță de toamnă

 

Mircea Rusu – Romanță de toamnă

Cântece de munte – Tincturi de frunze

Seria de articole Cântece în oglindă îşi propune să vă prezinte câte 2 sau mai multe piese care au aspecte în comun (cel mai frecvent textul), dar care sunt interpretate, în versiuni diferite, de 2 artişti diferiţi. Nu ne propunem să stabilim care din cele două piese este mai bună, dar vă invităm să ne spuneţi ce vă place la una din variante.

Post Author: Marius Matache

7 thoughts on “Cântece în oglindă (Ep. 31)

  Tintea Mihaela

  (2 June 2013 - 10:39)

  Interpretul celei de-a treia piese se numeste Udrea Ionut, dar i se spune si Bolek.

  Marius Matache

  (3 June 2013 - 09:43)

  @Mihaela multumim – ar fi interesant de stiut cine este autorul 🙂

  Adrian Pomirleanu

  (26 March 2014 - 19:39)

  Imi pare rau sa te anunt Tintea Mihaela ca te inseli cu privire la autorul variantei de munte !!! Aceasta am compus-o eu adica Adrian Pomirleanu impreuna cu Dan Voinoiu in anul 1992. La vremea respectiva faceam parte din Clubul de Turism Craii Dianei Brasov.

  Camelia Onciu

  (26 March 2014 - 22:01)

  Subscriu pentru cuplul Pomarleanu-Voinoiu. Eram acolo. Mama, cat s-a repetat la piesa asta sa iasa perfect pentru concursuri 🙂

  Marius Matache

  (27 March 2014 - 11:43)

  @Adrian @Camelia Mihaela nu a spus ca Bolek ar fi autorul, ci doar interpretul 🙂

  Pomirleanu Andreea

  (27 March 2014 - 13:59)

  Piesa celei de-a treia melodii a fost compusa de la baietii din Craii Dianei,Brasov,printre care si Adrian Pomirleanu (tata) si Dan Voinoiu !

  Adrian Pomirleanu

  (28 March 2014 - 20:09)

  Dar cover-ul suna de parca ar fi interpretat de o trupa nu de un singur interpret. De acolo si confuzia creata. Mu am citit prea atent comentariu Mihaelei Tintea si coreland cu ce se aude, am zis ca vorbeste de autor. Vezi, era edificator si comentariul tau dar iarasi neatentie. Va datorez atunci se pare niste scuze. Deci scuzele mele MIhaela Tintea !!!….:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.