Nași de Pași la Gura Humorului

Gura Humorului 21 iunieSebi e un copil special din multe puncte de vedere. Cel mai important este ca el scrie poezii. În plus, el nu vrea ajutor nemeritat din partea celorlalți, ci își dorește să se ajute singur: să vândă cartea pentru a rezolva niște probleme de sănătate.

Pentru Sebi (pe numele lui oficial Sebastian Remus Crăciun), poetul Sorin Poclitaru s-a gândit să strângă la Gura Humorului o seamă de prieteni de seamă (joc de cuvinte intenționat), printre ei numărându-se Vasile Mardare, Adi Bezna, Ștefania Iacob și, cu voia dvs., ultimul pe listă, Marius Matache, adică subsemnatul. După cum vedeți, fiecare din noi vine din alt oraș – Vasile de la Timișoara, Ștefania de la Botoșani, Adi de la Piatra Neamț, eu de la București. Ne-am gândit că dacă nu ne-au chemat la zilele orașului sau la vreo cumetrie prin alt oraș, măcar să dăm o mână de ajutor.

Și ca să vă convingeți că o carte de poezii nu e doar un pretext, iată o poezie scrisă de micul autor. Vă asigur că jumătate din studenții mei nu au auzit de Hipocrat. Până atunci, vă așteptăm la Gura Humorului.

DARUL DIVIN – clasa a III-a

A fi medic nu-i un joc,
Nici nu poate fi un job;
Este-un dar divin lăsat
Şi în timp mult cultivat.

După ani lungi de-nvăţare
Începi să îi dai crezare
Celui care i-ai jurat,
Marelui Hipocrat!

Oameni deznădăjduiţi
Şi copii neprihăniţi,
Mame cu lacrimi grele
Cu speranţă vin şi ele
Să le scapi de cele rele.

Însă tu eşti pregătit
Să faci bine cum-ai gândit,
Cu învăţătura-ţi multă
Şi Dumnezeu te-ajută!

Post Author: Marius Matache